Activiteiten rond het slavernijverleden

In Delft vindt de komende tijd een aantal activiteiten plaats rondom het slavernijverleden. Daarmee sluit Delft het herdenkingsjaar op een passende manier af.

Expositie

In het stadskantoor van de gemeente aan het Stationsplein 1 is van maandag 17 juni tot en met woensdag 17 juli de Slavernij Expositie van CANIDREAM te bewonderen. Geopend op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. Toegang gratis. De expositie bestaat uit 14 doeken die informatie geven over de slavernij en het verzet tegen deze onmenselijke onderdrukking. Daarnaast leest u ook over ontwikkelingen in het hier en nu van Delft. 

Delft Ontdekt Suriname

Op dinsdag 25 juni vindt in het stadskantoor het vijfde stadsgesprek plaats over het slavernijverleden. U bent van harte welkom mee te doen. De bijeenkomst begint om 19.00 uur. U kunt binnenlopen vanaf 18.30 uur. Tijdens de bijeenkomst bespreken de deelnemers in groepen hoe het slavernijverleden in Delft onder de aandacht kan blijven. En hoe zoveel mogelijk mensen hierbij betrokken kunnen worden. Het comité richt zich tijdens de avond op het thema Suriname. Kijk voor meer informatie en om u aan te melden

Afsluiting herdenkingsjaar en viering Keti Koti

Op maandag 1 juli is er een speciale bijeenkomst om de afschaffing van de slavernij te herdenken en te vieren. Van 15.00 tot 16.00 uur sluit het herdenkingsjaar Slavernijverleden officieel. Van 16.00 tot 18.00 uur is de feestelijke viering van de afschaffing van de slavernij. Met verschillende muziek- en dansoptredens. De bijeenkomst is in de Van der Mandelezaal van Museum Prinsenhof aan het Sint Agathaplein 1. Iedereen is welkom en vooraf aanmelden is niet nodig. Kijk op de website van Delft Ontdekt voor meer informatie en het programma.