Ons Delft, maak de stad!

Ons Delft, maak de stad! staat in het teken van Delft in 2040. Hoe laten we Delft ook in de toekomst een fijne stad zijn om in te wonen, te werken en te verblijven?

Elke maand een thema

Tot en met februari 2021 staat elke maand een nieuw thema centraal. Dit gebeurt via online en offline activiteiten. Alle inwoners van Delft kunnen zich aansluiten. Samen bouwen en werken we aan de toekomst van Delft. Doet u ook mee?

Kijk voor meer informatie en het programma op de website Ons Delft, maak de stad!

Eerste editie

Zaterdag 18 mei 2019 organiseerde gemeente samen met partijen in de stad de eerste editie van Ons Delft, maak de stad! Bekijk de video voor een terugblik.

Logo Ons Delft, maak de stad!

Van 10.00 tot 17.00 uur vonden allerlei activiteiten plaats. Zo kwam een maquette over gebiedsontwikkeling tot leven met een VR-bril. En kon u de transformatie van de Schieoevers meemaken tijdens de Schieoevers Safari. Verder kon u bij Abtswoude Bloeit! proeven van het succes van deze nieuwe woonvorm tussen studenten, ouderen en cliënten van Perspektief.

Innovaties

Er was een rondleiding door The Green Village, waar duurzame innovaties zoals de hyperloop, zelfrijdende auto's en de verduurzaming van oudbouw worden getest. Ook in het stadskantoor was van alles te doen. U kon hier in gesprek over de Impactanalyse en over de wensen van jongeren voor het Delft van de toekomst. Kinderen bouwden op de Bonte Bouwplaats aan de toekomstige stad, er waren pitches van innovatieve ideeën op het Stationsplein, en de Delftse Debatfiets begon er zijn ritjes door de stad.

Samen werken aan de Omgevingsvisie

Met uw inbreng hebben de gemeente en de partijen die meedoen een nog duidelijker beeld gekregen van wat er in de stad leeft. De gemeente neemt dit mee bij het maken van de Omgevingsvisie. Een visie op de toekomst voor onze woon-, werk- en vrijtijdsomgeving.