Compensatie energiekosten

Compensatie 2022 - 2023

2023

Op dit moment is het nog niet mogelijk de compensatie voor 2023 aan te vragen. 

Voor de betaling van de compensatie voor 2023 is een verandering van de wet nodig. De Tweede Kamer moet nog een besluit nemen over deze wet. Het is nog niet duidelijk wanneer dit gebeurt. Als er meer bekend is leest u dat hier. Houd daarom deze pagina in de gaten.

2022

U kunt geen compensatie meer aanvragen voor de hogere energiekosten van 2022.

Afhandeling

Er zijn veel aanvragen over 2022 in behandeling. De gemeente probeert uw aanvraag binnen 8 weken af te handelen. Door de drukte kan dit soms helaas wat langer duren. Heeft u na 12 weken nog niets gehoord? Dan kunt u contact met de gemeente opnemen. We vragen u om niet eerder contact met de gemeente op te nemen.

Individuele bijzondere bijstand

Kwam u in 2022 niet in aanmerking voor de compensatie voor hogere energiekosten? Of kreeg u de compensatie wel maar had u hier niet genoeg aan om de hogere energiekosten van te betalen? Vraag dan een vergoeding aan via de individuele bijzondere bijstand.

Hulp nodig?

Komt u er zelf niet uit om het formulier in te vullen? Dan helpt De Formulierenbrigade u graag. Bel 015 760 02 00 voor het maken van een afspraak. De Formulierenbrigade is geopend op maandag, woensdag en vrijdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. Adres: Van Bleyswijckstraat 91 in Delft.

Veelgestelde vragen

U vindt hier een overzicht van veelgestelde vragen.

Nieuwsbrief ontvangen?

De gemeente heeft verschillende regelingen en tegemoetkomingen voor mensen met een laag inkomen. Schrijf u in voor de Nieuwsbrief Werk en Inkomen. De nieuwsbrief verschijnt 4 keer per jaar.