Coronahuisartsenpost naar oude locatie

De coronahuisartsenpost is op 14 mei verhuisd van revalidatiecentrum Basalt terug naar het Reinier de Graaf ziekenhuis. De huisartsenpost was tijdelijk ondergebracht in het gebouw. De speciaal ingerichte huisartsenpost is 24 uur per dag open en blijft dienst doen als coronahuisartsenpost. Hier kunnen patiënten terecht die door een huisarts moeten worden gezien en een verdenking van corona hebben.

Hoe werkt de coronapost?

Patiënten met klachten moeten eerst contact opnemen met de eigen huisarts. Tijdens avonden, nachten en weekenden kan dat met de eigen huisartsenpost. Indien nodig volgt er een afspraak op de coronahuisartsenpost in Delft. De arts test niet op corona,  maar onderzoekt en behandelt en verwijst de patiënt indien nodig naar het ziekenhuis.

Veilige zorg

Om alle zorg veilig te laten verlopen, heeft de huisartsenpost samen met het ziekenhuis uitgebreide voorzorgsmaatregelen genomen. Deze zijn er op gericht om patiënten die mogelijk besmet zijn met corona strikt gescheiden te ontvangen en te behandelen. De zorg op de coronahuisartsenpost in Delft is er voor alle patiënten van de huisartsen in Westland, Midden Delfland, Hoek van Holland, Delft, Pijnacker en Nootdorp.

Geen corona?

Sinds 14 mei kunnen ook patiënten die geen corona-gerelateerde klachten hebben in de  avonden, nachten, weekenden en feestdagen weer terecht bij de huisartsenpost Delft.

 

Uw mening
Uw mening