Deel kade Molslaan uit voorzorg dicht

De gemeente sluit uit voorzorg een deel van de parkeerplekken aan de Molslaan af. De reden daarvoor is dat een deel van de kademuur scheef staat. Hierdoor zakt het wegdek steeds een stukje verder weg. De gemeente ontdekte dit deze week tijdens een inspectie. Medewerkers van de gemeente bekijken de kademuren in de binnenstad vrijwel dagelijks.

Parkeerplekken afgesloten

De gemeente benadrukt dat er geen gevaar is geweest voor personen en het verkeer. Uit voorzorg sluit de gemeente 22 parkeerplekken af aan weerszijden van de gracht. Vanaf huisnummers 176 tot 222. En de huisnummers 111 tot 183 aan de andere kant. De gemeente doet dit om te voorkomen dat er ongelukken gebeuren.

Bewoners hebben een brief gekregen

De gemeente heeft de bewoners van de straat een brief gestuurd. Daarin vraagt de gemeente hen om de auto’s weg te halen van de kade. De gemeente adviseert de bewoners van de Molslaan om te parkeren op de Kruisstraat. Daar kunnen zij terecht met hun parkeervergunning Binnenstad. De afsluiting begint op woensdag 7 februari 2024.

Onderzoek

De komende tijd doet de gemeente verder onderzoek naar de kademuur en de funderingen. Daarna wordt de kademuur hersteld. Naar verwachting duurt dit minimaal een jaar. De parkeerplekken blijven al die tijd afgezet.

Zwaarder belast

De kade aan de Molslaan is voor het laatst aangepast in 1973. De kade wordt nu veel zwaarder belast dan waar die toen voor ontworpen is. De 350 meter lange Molslaan ligt in de Delftse binnenstad. Het is een straat en een gracht tussen het Oosteinde en de Brabantse Turfmarkt.