Delft vraagt Regio Deal Delft West aan

De gemeente Delft heeft de aanvraag Regio Deal Delft West ingediend bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Dat deed de gemeente namens de Alliantieraad. De Alliantieraad vertegenwoordigt bewoners, gemeente, ondernemers, scholen en andere partijen. Met de bijdrage uit deze deal moet in Delft West meer verbinding komen tussen onderwijs en de arbeidsmarkt.

Initiatieven

Het gaat om zes samenhangende initiatieven: De Buurtfabriek, De Rijke Schooldag, Smart Makers Delft, New Future Lab, De Wijkuniversiteit en het Circulair Ambachtscentrum. Ze zijn geworteld in Delft en hebben als kenmerk sociaal ondernemerschap. 

Investeren is nodig

Investeren in onderwijs en arbeidsmarkt is nodig. Talenten krijgen nu onvoldoende kansen en arbeidspotentieel blijft nog onbenut. Dat komt onder meer omdat jongeren geen startkwalificatie hebben, de verkeerde schoolkeuze maken of onder hun niveau presteren. En dat terwijl er juist veel kansen zijn op de arbeidsmarkt, zeker in de techniek.

Meer welvaart

Investeren in Delft West op versterking van onderwijs en arbeidsmarkt met partners uit de regio zorgt voor meer welvaart in Delft. Investeren in Delft West is ook investeren in de jongeren in de regio, die hier onderwijs volgen en kansen vinden op werk.

Talenten

Met een passender aanbod aan onderwijs boort Delft talenten in de stad aan en zorgt de stad ervoor dat jongeren hun school afronden met een diploma. Ze kunnen dan vaker alles uit hun school- en werkcarrière halen. Hiermee krijgen jongeren en andere bewoners echt een toekomstperspectief. Niet alleen in Delft West, maar ook in de rest van de stad én in de regio.

Video over Wij West