Groen licht voor het Prinsenhof

De voorbereiding voor de vergunningaanvraag en aanbesteding voor de restauratie en renovatie van het Museum Prinsenhof Delft kan beginnen. Dit besloot de gemeenteraad op donderdag 1 februari. Volgens planning begint het werk begin 2025. Het museum gaat in de eerste maanden van 2027 weer open.

Duurzamer

Na renovatie is vrijwel het gehele museum toegankelijk voor mensen met een fysieke beperking. Het gebouw wordt duurzamer en ruimtes krijgen een beter binnenklimaat. Het ontwerp voor het gebouw en de buitenruimte moeten samen één geïntegreerd ontwerp worden. De landschapsarchitect werkt nog aan het ontwerp voor de Prinsentuin en het Sint Agathaplein. De raad neemt rond de zomer een besluit over het vervolg. Het ontwerp voor het gebouw en de buitenruimte moeten samen één geïntegreerd ontwerp worden.

Onderzoek fundering

Van Veen Groep doet vanwege de renovatieplannen onderzoek naar de fundering van het Prinsenhof. Het onderzoek is al begonnen en duurt tot en met vrijdag 1 maart. Een funderingsonderzoek is nodig bij een renovatie zoals het Prinsenhof. Het geeft inzicht in de conditie van de huidige fundamenten. De aannemer kijkt of deze sterk genoeg zijn voor de verbouwing. Archeologen van Erfgoed Delft kijken mee met de graafwerkzaamheden. Ze hopen meer te weten te komen over de geschiedenis van het Prinsenhof, en de mensen die er woonden en werkten.

Gewoon open

Het museum en de Prinsentuin zijn tijdens het onderzoek gewoon open. Het blijft mogelijk om via het Sint Agathaplein naar de Phoenixstraat of de Oude Delft te gaan.