Groen licht voor warmtenet
De startvergunning van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat voor het warmtenet is binnen. Er mag worden geboord naar het hete water diep onder de grond. Met het warmtenet zet Delft een grote stap naar betaalbare en duurzame lokale warmte, voor inwoners in de wijken Voorhof, Buitenhof en TU Delft.
Schone en duurzame energie
Nederland wil in 2050 zoveel mogelijk aardgasvrij zijn. Iedereen moet zich daarop voorbereiden. Ook Delft is bezig met de overstap naar schone, duurzame energie. Bijvoorbeeld in alle nieuwe huizen. Daarin wordt geen aardgas meer gebruikt. Voor de warmte in bestaande woningen in Voorhof, Buitenhof en een deel van de TU Delft Campus komt er een schoon alternatief: een warmtenet met duurzame warmte. Hiermee kunnen de woningen in deze wijken worden verwarmd.
Klaar voor de toekomst
De woningcorporaties DUWO, Stedelink, Vidomes en Woonbron willen dat hun huurders nog lang prettig in Voorhof, Buitenhof en op de TU Delft Campus kunnen wonen. In een goed en duurzaam verwarmd huis. Daarom komt er in deze wijken een warmtenet. Hiermee kunnen de woningen worden verwarmd. Het warmtenet is een belangrijke stap om de woningen aardgasvrij te maken. En dus klaar te maken voor de toekomst. In het najaar van 2025 maken de eerste woningen gebruik van het warmtenet.
Eerste aansluitingen
De partners beginnen met het aansluiten van 6.000 huurwoningen op het warmtenet. Het gaat om woongebouwen van DUWO, Stedelink, Vidomes en Woonbron met alleen huurwoningen en met een collectieve gasverwarmingsketel. Het aansluiten op het warmtenet gaat heel eenvoudig. De centrale gasverwarmingsketel (blokverwarming) wordt vervangen door een aansluiting op het nieuwe warmtenet voor het hele gebouw. Dit gebeurt in het bestaande, centrale ketelhuis.