Groot onderhoud voor Kruithuisbrug

Van 5 juli tot 1 september voert de provincie groot onderhoud uit aan de Kruithuisbrug. Het verkeer moet in die periode rekening houden met een langere reistijd en omleidingen. 

Eén rijstrook open

Tijdens het onderhoud blijft de Kruithuisbrug grotendeels open voor verkeer. Dan is de brug deels afgesloten, maar blijft er in beide rijrichtingen één rijstrook open: één rijstrook richting de A4 en één rijstrook richting de A13. Het autoverkeer kan over de brug blijven rijden met een aangepaste, lagere snelheid. De brug is ook meerdere keren volledig afgesloten. Dan is er een omleidingsroute.

Fietsers en voetgangers 

Het fietspad en voetpad over de brug zijn afgesloten van 19 juli 20.00 uur tot 26 augustus 06.00 uur. Dit betekent dat fietsers en voetgangers in deze periode een andere route moeten volgen. Fietsers kunnen gebruikmaken van de Abtswoudsebrug. Voetgangers kunnen met de trein naar station Delft gaan en hun weg vanaf daar vervolgen met de fiets, tram of bus. Voor scheepvaart en recreatievaart geldt een hoogtebeperking van 5,40 meter. 

Veilig en in goede staat

Elke 15 jaar voert de provincie groot onderhoud uit aan de provinciale beweegbare bruggen. De Kruithuisbrug is nu aan de beurt. De verschillende onderdelen, zoals de elektrotechnische installatie (kabels, computeronderdelen), de verf en de toplaag van het wegdek gaan ongeveer 15 jaar mee. Door onderhoud uit te voeren blijft de Kruithuisbrug veilig en in goede staat. De kans op storingen is zo kleiner en Delft blijft goed bereikbaar.