Highlight Delft: zie jij wat ik zie?

De Delftse binnenstad staat van 15 tot en met 17 februari in het teken van het kunst- en technologiefestival Highlight Delft. Kunst en technologie komen drie dagen samen in de vorm van installaties en performances. Dit jaar draait het festival onder meer om Artificial Intelligence (AI). Het thema is Do you see what I see. 

Invloed

We worden steeds vaker geconfronteerd met een wereld waarin we onze zintuigen niet meer kunnen vertrouwen. Wat doet dat met ons? En hoe kunnen we de controle houden? Highlight Delft laat bezoekers ervaren wat er gebeurt als kunst en AI met elkaar worden gemengd. Welke invloed heeft dit op de bezoeker en welke invloed hebben zij zelf?

Steeds menselijker

De Deense voorstelling SH4D0W in Theater de Veste is een van de onderdelen van het festival. Tijdens de voorstelling probeert een Artificial Intelligence (AI) steeds menselijker te worden. Om dit doel te bereiken gebruikt de AI data van het publiek in de zaal. De voorstelling verloopt daarom iedere keer anders. Daarbij is telkens de vraag: hoever gaat de AI?

Nieuwe installaties 

Highlight Delft werkt zoals ieder jaar aan de ontwikkeling van nieuwe installaties. Ze doet dat in samenwerking met een deel van de makers die tijdens het festival te zien zijn. Een aantal van hen heeft - niet geheel verwonderlijk - een connectie met de TU Delft. Dit jaar toont het Dreamteam van de Delftse universiteit het werk Emergence op Station Delft.

Foto: You are source projections and reflection van Sophia Bulgakova.