Huurteam voor particuliere huurders

Op 1 november is het nieuwe Huurteam Delft gestart. Met de inzet van het huurteam van de organisatie Steenvlinder wil de gemeente zorgen dat ook particuliere huurders goed en betaalbaar kunnen wonen. Is er achterstallig onderhoud? Betaalt u een te hoge huurprijs? Of heeft u een ander probleem met uw verhuurder of huisbaas? Anna Koszewska, Tom Scholten en hun collega’s van het nieuwe Huurteam Delft staan voor u klaar. “Onze hulp is vertrouwelijk en gratis,” zegt Tom. 

Te hoge huurprijs

Iedereen die in Delft een woning of kamer huurt van een particuliere verhuurder, en die vastloopt in het aanspreken van de verhuurder, kan bij het Huurteam Delft terecht. Of u nu een grachtenpand huurt of een studentenkamer. Veel vragen van huurders gaan over huurprijzen. Tom: “Helaas komt het voor dat er een te hoge huurprijs wordt gevraagd voor een kamer, appartement of huis. Een huurder kan ons vragen het contract te bekijken. Als wij daarin zien dat er mogelijk iets niet klopt, kunnen we op huisbezoek komen." 

Melding

"We bekijken dan bijvoorbeeld of de huurprijs terecht is. In Nederland is alles rondom huurprijzen goed vastgelegd, je moet alleen zelf als huurder actie ondernemen. In Delft begint die actie vanaf nu met een melding via de gemeentelijke website waarna wij worden ingeschakeld.  Doe het! Want het lukt regelmatig om geld terug te krijgen of de huurprijs te verlagen.”

Beschimmelde muur

De hulp van het huurteam geldt voor particuliere huurders. Ook onderhoud is een veelgenoemd probleem. Tom: “Zo werd ik in een andere gemeente benaderd door huurders die een beschimmelde muur in huis hadden. De huurders kregen maar geen gehoor bij de verhuurder. Na onze hulp werd het binnen een paar weken geregeld; dan zijn wij de stok achter de deur.”

Advies over rechten

Daarnaast kan het team advies geven over de rechten van huurders. “Mag mijn verhuurder mij zomaar uit huis zetten, vragen mensen soms,” zegt Tom. “Het antwoord is nee, dat kan en mag niet.” En Anna noemt vragen over servicekosten, kosten die een verhuurder mag doorberekenen voor onder andere energie en meubilering. “Als je van een particuliere verhuurder een huurwoning huurt, betaal je vooraf servicekosten als onderdeel van de huurprijs. Aan het eind van elk jaar dient de verhuurder de werkelijke kosten te berekenen en de bewoners een afrekening te sturen. Wie te veel heeft betaald hoort dat terug te krijgen. Dat gebeurt lang niet altijd. Ook studenten betalen soms te veel. Ze betalen een all-in prijs van kale huur en servicekosten. Op verzoek van de huurder kunnen wij de stap naar de huurcommissie zetten voor recht op teruggave.” 

Stap voor stap

Het huurteam kijkt bij elke vraag welke stappen te zetten zijn. Anna: “Soms kunnen we al met een telefoontje een oplossing bieden. Maar er kan ook meer nodig zijn. Stel bijvoorbeeld dat een huurder belt over een te hoge huur en wij geven na onderzoek een advies met een lagere huurprijs, dan kan de huurder ons machtigen om een procedure te starten. Wij nemen dan alles uit handen. Wij hebben kennis van alle wet- en regelgeving. Daarom kan onze hulp veel opleveren, zoals een huurverlaging, het uitvoeren van onderhoud, het terugbetalen van teveel betaalde huur, of van borg die onterecht is ingehouden.” 
Tom: “Wat wij doen is maatwerk.” Anna: “Neem contact op, wij kunnen altijd advies geven!”

Contact Huurteam Delft

U kunt een melding aan het Huurteam Delft doen via de gemeentelijke website. Voor vragen is het team telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 10.00 uur tot 16.00 uur via 085-273 49 33. Alle hulp is gratis en vertrouwelijk. Huurders bij een woningcorporatie kunnen met hun vragen terecht bij de Huurcommissie en/of het Instituut Sociaal Raadslieden Delft. Kijk voor meer informatie op de website van de huurcommissie.