Hulp bij toeslagenaffaire

De Belastingdienst is te streng geweest met het terugvragen van kinderopvangtoeslag. Dit staat bekend als de toeslagenaffaire. Bent u een gedupeerde van de toeslagenaffaire? Dan komt u in aanmerking voor de herstelregeling van de Belastingdienst. Maar ook de gemeente kan u helpen als u meer hulp nodig heeft.

De gemeente helpt u graag!

Heeft u problemen gekregen door de toeslagenaffaire? Denk aan schulden. Of problemen met uw gezondheid, werk, woning of gezin. Vraag de gemeente om hulp. Geef uw gegevens aan ons door. De gemeente belt u dan binnen 5 werkdagen. U kunt ook zelf bellen naar 14015. Van maandag tot en met vrijdag zijn wij telefonisch bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur.

Wat kunt u verwachten?

De gemeente heeft een speciaal hulpteam voor alle Delftse ouders die te maken hebben met de toeslagenaffaire. Met uw contactpersoon van het hulpteam bespreekt u uw situatie. En hoort u hoe de gemeente u kan helpen. U kunt bijvoorbeeld denken aan hulp bij schulden. Maar de gemeente kan u ook doorverwijzen naar de juiste hulpverlener.

Schulden?

Bent u erkend als gedupeerde? En heeft u schulden? Dan worden veel van uw publieke schulden kwijtgescholden. Uw private schulden kunt u indienen bij de Sociale Banken Nederland (SBN). Als uw private schulden aan de voorwaarden voldoen, betaalt de SBN deze af. Op de website van de SBN ziet u welke private schulden zij voor u afbetalen.

Hulp nodig?

U kunt hulp krijgen van de gemeente en ISOFA Delft bij:

  • Verzamelen van uw private schulden
  • Invullen van het formulier voor uw private schuldenlijst
  • Online indienen van uw private schulden bij de SBN
Contact Telefoon E-mail
Gemeente Delft 14015 toeslagenaffaire@delft.nl
ISOFA Delft 06 190 04 038 info@isofa.nl

Veelgestelde vragen

Op de website van de Belastingdienst leest u meer over de oplossing van uw publieke en private schulden.

Meer hulp nodig?

Het hulpteam van de gemeente kijkt naar uw persoonlijke situatie en probeert u zo goed mogelijk te helpen. Heeft u contact of hulp gehad? Maar heeft u nog steeds problemen? Of bent u niet tevreden over de hulp die u heeft gekregen? Stuur een e-mail naar toeslagenaffaire@delft.nl. We kijken dan graag samen opnieuw naar uw situatie.

Uw mening
Uw mening