Hulp bij toeslagenaffaire

De Belastingdienst is te streng geweest met het terugvragen van kinderopvangtoeslag. Dit staat bekend als de toeslagenaffaire. Bent u een gedupeerde van de toeslagenaffaire? Dan komt u in aanmerking voor de herstelregeling van de Belastingdienst. Maar ook de gemeente kan u helpen als u meer hulp nodig heeft.

De gemeente helpt u graag!

Heeft u problemen gekregen door de toeslagenaffaire? Denk aan schulden. Of problemen met uw gezondheid, werk, woning of gezin. Vraag de gemeente om hulp. Geef uw gegevens aan ons door. De gemeente belt u dan binnen 5 werkdagen. U kunt ook zelf bellen naar 14015. Van maandag tot en met vrijdag zijn wij telefonisch bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur.

Bent u gedupeerde?

Heeft de Belastingdienst uw kinderopvangtoeslag tussen 2005 en 2019 onterecht stopgezet? Denkt u dat u onterecht geld moest terugbetalen? Of kreeg u geen kinderopvangtoeslag terwijl u er wel recht op had? Dan bent u misschien een gedupeerde van de toeslagenaffaire.

Wat kunt u verwachten?

De gemeente heeft een contactpersoon voor alle Delftse ouders die te maken hebben met de toeslagenaffaire. Met uw contactpersoon bespreekt u uw situatie. En hoort u hoe de gemeente u kan helpen. U kunt bijvoorbeeld denken aan hulp bij schulden. Maar ook aan een doorverwijzing naar de juiste hulpverlener.

Herstelregeling

Met de herstelregeling wil de Belastingdienst de fouten goedmaken die zij heeft gemaakt tijdens de toeslagenaffaire. Heeft de Belastingdienst nog geen contact met u opgenomen? Dan kunt u zich aanmelden voor de herstelregeling. Ook vindt u hier informatie over bijvoorbeeld compensaties.

Schulden?

Bent u erkend als gedupeerde? En heeft u schulden? Dan worden uw publieke schulden kwijtgescholden. Uw private schulden kunt u indienen bij de Sociale Banken Nederland (SBN). Als uw private schulden aan de voorwaarden voldoen, worden deze afbetaald. Op de website van de SBN ziet u welke private schulden zij voor u afbetalen.

Let op!

Eindigt uw pauze (moratorium) voor publieke en private schulden op 12 februari 2022? Dan moet u uw private schulden vóór deze datum indienen bij de SBN. Doet u dit niet op tijd? Dan kunnen schuldeisers u opnieuw vragen de openstaande bedragen te betalen.

Eindigt uw pauze na 12 februari 2022? Dan heeft u meer tijd om uw private schulden in te dienen.

Hulp nodig?

U kunt hulp krijgen van de gemeente en ISOFA Delft bij:

  • het verzamelen van uw private schulden
  • het invullen van het formulier voor uw private schuldenlijst
  • het online indienen van uw private schulden bij de SBN
Contact Telefoon E-mail
Gemeente Delft 14015 toeslagenaffaire@delft.nl
ISOFA Delft 06 190 04 038 info@isofa.nl

Veelgestelde vragen

Op de website van de Belastingdienst leest u meer over de oplossing van uw publieke en private schulden.

Uw mening
Uw mening