Kruisstraat en omgeving

Ontwikkelingen in de Kruisstraat en omgeving.

Bastiaanpoort

Op de locatie van de voormalige V&D-winkel komt nieuwbouw. In het gebouw is op de begane grond ruimte voor winkels. Daarboven komen 3 etages met woningen. In totaal komen er 63 appartementen in het gebouw. Kijk voor meer informatie op de website van ontwikkelaar Waal.

Kruisstraat 71

Ontwikkelaar Kruisstraat Delft BV gaat een woongebouw bouwen. Met op de begane grond ruimte voor 1 of 2 winkels en parkeerplaatsen. Daarboven komen 19 koopwoningen. Er komt geen supermarkt in het gebouw. Dat stond wel in eerdere plannen, maar de ontwikkelaar ziet hier vanaf. Het gebouw krijgt vier lagen met op twee plekken een verhoogd dak.

Voor de bouw heeft de gemeente een omgevingsvergunning verleend. Een aantal belanghebbenden hebben bezwaar gemaakt tegen deze vergunning. De gemeente behandelt deze bezwaren in het eerste kwartaal van 2021. Daarna kunnen de belanghebbenden nog bij de rechtbank in beroep gaan. De bouw start naar verwachting in het tweede kwartaal van 2021. Dit hangt nog wel af van de uitkomst van de bezwaren. En het eventuele beroep bij de rechtbank.

Verkeersbesluit

De gemeente heeft een verkeersbesluit voor de Kruisstraat genomen. Hierin staat dat verkeer niet mag stilstaan aan beide kanten van de Kruisstraat. Het gaat om het deel tussen de Zuiderstraat en de Gasthuislaan.