Rode Dorp aardgasvrij

In 2050 gebruiken we in Nederland geen aardgas meer. Alle energie is dan duurzaam. Om dit te bereiken komt er onder meer een warmtenet in de wijken Voorhof en Buitenhof.

Rode Dorp

Het Rode Dorp in Buitenhof gaat als eerste buurt van het aardgas af. De buurt krijgt binnen een paar jaar een warmtenet. De gemeente heeft samen met woningcorporaties Vidomes en Vestia subsidie aangevraagd bij de rijksoverheid om de hele buurt aardgasvrij te maken. De overheid heeft de aanvraag afgewezen.

Voorbereidingen

De voorbereidingen voor de aanleg van het warmtenet in het Rode Dorp gaan wel gewoon door. De huurwoningen van Vestia en Vidomes kunnen hier straks op worden aangesloten. De leidingen voor gas blijven voorlopig in de grond liggen. De particuliere woningen, de school en de kerk sluiten desgewenst later aan op het warmtenet.

Uitvoeringsplan

Om de buurt geheel aardgasvrij te maken, zal de gemeenteraad het zogenoemde ‘Warmte Uitvoeringsplan’ voor Het Rode Dorp eerst moeten vaststellen. Dit gebeurt pas als er meer bekend is over de financiële regelingen om woningen aardgasvrij te maken.

Uw mening
Uw mening