Energieloket

Hoe krijg ik mijn energierekening omlaag? Kan ik iets doen aan de tocht in huis? Hoe werkt een warmtepomp? Wat moet ik doen als ik zonnepanelen wil? En kan ik subsidie krijgen? Voor deze en andere vragen over energiezuinig wonen kunt u als inwoner terecht bij het Energieloket van de gemeente. Heeft u een bedrijf? Vraag dan gratis advies aan over het verduurzamen van uw bedrijf.

Energieloket

Bij het Energieloket krijgt u betrouwbaar en onafhankelijk advies. Bijvoorbeeld over wat er mogelijk is om uw woning duurzamer te maken. En hoe u in uw huis energie bespaart of opwekt.

Bellen of mailen

Heeft u een vraag over maatregelen om uw huis duurzamer te maken? En of u hiervoor subsidie kunt krijgen? Bel het Energieloket: 088 525 41 10. Bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 17.30 uur. Of e-mail naar: vragen@regionaalenergieloket.nl.

Afspraak

Door de coronamaatregelen is een afspraak met de energieadviseur op het stadskantoor niet mogelijk. U kunt wel bellen of mailen.

Zonnepanelenactie

De gemeente organiseert samen met het Regionaal Energieloket een zonnepanelenactie. Met deze actie wil de gemeente het makkelijker maken om zelf zonne-energie op te wekken. De actie geldt voor inwoners van Abtswoude, Buitenhof, Schieweg, Tanthof, Voordijkshoorn en Voorhof.

Zie de website van het Regionaal Energieloket voor meer informatie over de zonnepanelenactie.

Energieneutraal en zonder aardgas

In 2050 wil Delft energieneutraal zijn. Ook gebruiken we dan geen aardgas meer. Onze energie komt dan van schone bronnen. Zoals zon, wind, biomassa en aardwarmte. Om dit te bereiken is het nodig dat we meer energie besparen. En dat we onze huizen klaar maken voor de toekomst. Dit kan door woningen beter te isoleren. Of door zonnepanelen en zonneboilers te plaatsen.

Meer informatie