Hulp bij hoge energierekening

De meeste mensen betalen in 2022 meer voor energie. Soms zoveel dat er financiële problemen ontstaan. Het Rijk heeft daarom geld vrijgemaakt om u te helpen met het isoleren van uw woning. Ook is er extra geld om kwetsbare huishoudens te helpen bij het betalen van de energierekening.

De gemeente voert de meeste van deze maatregelen uit. Kijk waar u voor in aanmerking komt. En wat u kunt doen bij betalingsachterstanden.

Ontdek goedkope energie

Bij welke energiemaatschappij kunt u goedkope energie krijgen? Op Gezondverzekerd.nl krijgt u advies over het energiecontract dat bij uw huidige gebruik het beste bij u past. Gezondverzekerd.nl heeft afspraken gemaakt met energiemaatschappen voor goedkope energie. En biedt daardoor de goedkoopste tarieven per aanbieder.

Sluit u via Gezondverzekerd.nl een energiecontract af? Dan betaalt u geen borg en accepteert de nieuwe aanbieder u direct. Ook regelen zij het overstappen naar een andere aanbieder voor u.

Energierekening deels gecompenseerd

Huishoudens krijgen van het Rijk korting op hun stijgende energierekening. Een huishouden met een gemiddeld energieverbruik betaalt in 2022 ruim € 400 minder aan energiebelasting.

Compensatie voor lage inkomens

Heeft u een laag inkomen? Dan kunt u compensatie aanvragen voor de hogere energiekosten

Medische noodzaak

Heeft u een uitkering van de gemeente of een laag inkomen? En is er een medische noodzaak waardoor u hogere energiekosten heeft? Dan kunt u een vergoeding aanvragen.

Hulp bij betalingsachterstanden

Heeft u betalingsachterstanden? Of heeft u meer hulp nodig bij uw financiële situatie? De gemeente biedt hulp bij schuld. U vindt bijvoorbeeld tips om uw administratie op orde te krijgen. Heeft u meer hulp nodig? Dan kan de gemeente ook helpen om een blijvende oplossing te vinden voor uw schulden. U kunt hiervoor een afspraak maken bij de Financiële Winkel van Delft.

Uw mening
Uw mening