3D-printers en kanovaren

Zaterdag 17 juni vindt de derde editie van de Schieoevers Safari plaats. Op deze dag maakt u tussen 12.00 en 17.00 uur kennis met het Delftse maakgebied aan de Schie. Een plek om te werken, wonen en ontspannen. Kom ook en ontdek Schieoevers met de fiets, fluisterboot of waterbus. Twee organisaties vertellen wat er die dag bij hen te doen is.  

Leer alles over 3D-printen

Altijd al willen weten hoe een 3D-printer werkt? Vergeet dan niet langs te gaan bij MTB3D op Rotterdamseweg 370-A13. Met ruim 140 printers is het de grootste 3D-printservice van Nederland. “Je kunt het zo gek niet bedenken of wij maken het”, vertelt oprichter Ewoud van Munster. “Zo bouwden we eerder de schedel van een levensgrote dino. We maken hoezen voor kabels die op de bodem van de oceaan liggen. Maar klanten wandelen ook bij ons naar binnen om een nieuw onderdeel voor hun e-bike te laten printen.”

Van dinoschedel tot urn

“Tijdens de safari laten we de machines zien en leggen we uit hoe het werkt”, vertelt Ewoud. “We hebben voorbeelden liggen van wat je allemaal kunt maken met 3D-printen. Die dinoschedel bijvoorbeeld, modellen van de nieuwste auto’s, bijzondere urnen.” Ewoud heeft nog een tip: “Als je hier toch bent, neem dan meteen een kijkje bij Luxigo: een bedrijf dat zich bezighoudt met lasersnijden en graveren. Hun werkplaats zit bij ons om de hoek!”

Bezoek de Delflandhoeve

Voor wie op zoek is naar ontspanning is er ook genoeg te doen op 17 juni. Vaar bijvoorbeeld mee naar de laatste stop van de waterbus, waar koffie, thee en wat lekkers klaarstaan op de Delflandhoeve. Alex Kemps en Ine Geraeds begonnen de Delflandhoeve in 2006 op een voormalige veehouderij. Zij bouwden de boerderij om tot woning. De koeienstal werd een evenementenlocatie en tussen de bomen kan nu worden gekampeerd.

Kanoën door het Abtswoudse Bos

Dochter Margot Kemps vertelt: “Het is echt een groen, verborgen plekje in Delft. Bovendien is het een ideaal startpunt om het Abtswoudse Bos te verkennen. Voor een klein bedrag huur je bij ons een kano voor een tochtje door het natuurgebied. En we vertellen bezoekers natuurlijk graag meer over de geschiedenis van deze plek.”

Meer activiteiten

Tijdens de Schieoevers Safari is er nog veel meer te doen. Stap bijvoorbeeld aan boord bij de historische wachtschepen van Nautilus. Duik in de wereld van beton bij Dyckerhoff Basal. Volg een workshop padel of geniet van livemuziek bij het Rietveld Theater. Let op: voor sommige activiteiten is vooraf aanmelden verplicht.

Het volledige programma staat vanaf begin juni online op de pagina over de Schieoevers Safari. Hier kunt u zich ook aanmelden voor de activiteiten met een beperkt aantal plekken.