Bacinol ontmoet Vermeer

Kunstenaars van ateliercomplex Bacinol zijn geïnspireerd door Johannes Vermeer. Waar dat toe leidt, is van 1 december tot half januari te zien in het stadskantoor.

Op de expositie zijn bijvoorbeeld eigentijdse versies van bekende schilderijen van Vermeer te zien. En ook het ‘melkzuurbacteriemeisje’ is erbij: een werk van Wim van Egmond die melkzuurbacteriën en het bekende Melkmeisje samenbracht in één kunstwerk. Papierkunstenaar Elise Kloppers maakte papieren collages in de Vermeer-kleuren blauw en geel. En Yara Konings creëerde met ‘De Parel’ een bijzonder sieraad.

Schrijf een brief aan Vermeer

Ook vijftig Delftenaren en streekgenoten zijn op de tentoonstelling te zien. Ze lieten zich fotograferen met de bekende parel in het linkeroor. Dat leverde een unieke fotocollage op met eigentijdse portretten van meisjes, jongens, vrouwen en mannen met de parel.
Bezoekers kunnen daarnaast een brief aan Vermeer schrijven. De schrijftafel staat klaar met speciaal briefpapier. De brieven komen aan de muur te hangen. De brief van Renee Kunz (6 jaar, foto) van de Jan Vermeerschool hangt er al.
 

Uw mening
Uw mening