Bestrijding eikenprocessierups

Rond deze tijd komen de eitjes van de eikenprocessierups uit. Wat doet de gemeente aan bestrijding?

In de afgelopen maanden zijn op diverse locaties in bomen mezenkasten opgehangen. Het doel van deze kasten is dat de mezen hier in gaan nestelen – om, zodra de rupsen zich laten zien, deze op te eten. Zoals ook in voorgaande jaren het geval is geweest, worden de rupsen ook bestreden door middel van preventief spuiten met aaltjes (nematoden). Dit is een biologische bestrijding, waarbij de aaltjes in de larven kruipen, waardoor de rupsen doodgaan.

Werkzaamheden

Volgende week worden deze werkzaamheden uitgevoerd. Dit gebeurt ’s nachts. Dit is gedaan bij eiken aan de Hoflaan, Middelweg, in het Delftechpark , bij de keerlus van tramlijn 1 aan de Gandhilaan in het Tanthof, in het park Hof van Delft en in het Delftse Hout.

Meld nesten!

Het kan natuurlijk voorkomen dat ondanks de preventieve maatregelen toch een nest in een eik aanwezig is. Denkt u een nest waar te nemen, geef dit door aan de gemeente. Bel hiervoor 14015 of doe online een melding openbare ruimte. Deze meldingen  worden verzameld en door een gespecialiseerd bedrijf zullen de nesten worden weggezogen. Dit zal echter niet direct de volgende dag zijn.

Uw mening
Uw mening