Buitenkans: fotowedstrijd

De afgelopen zomermaanden liet de BUITENKANS-campagne Delftenaren zien wat zij zelf kunnen doen om hoosbuien beter de baas te worden. De campagne – een initiatief van de gemeente Delft, De Klimaatmaat en Klimaatkrachtig Delfland – sluit nu af met een fotowedstrijd. Gezocht: de leukste regenfoto!

Teams van De Klimaatmaat reden deze zomer met Buitenkans-fietsen door de stad. Ze gaven tips aan bewoners over hoe zij hun tuin, dak of terras klimaatbestendig kunnen maken.

Kleine en grote maatregelen

Als inwoner van Delft kunt u makkelijk helpen met kleine en grote maatregelen om overlast door hoosbuien in de stad te verminderen en tegelijkertijd uw buurt mooier en groener te maken. Denk bijvoorbeeld aan het aansluiten van een regenton, het aanleggen van een groen dak of het vervangen van tegels voor planten. Op de website van Buitenkans Delft vindt u allerlei tips, voorbeelden en informatie over hoe u dit kunt doen.

Win een workshop 'regenpijp afkoppelen'

Soms is er wat hulp nodig om zelf aan de slag te gaan. Met de workshop ‘regenpijp afkoppelen’ kunt u zelf aan de slag om een  regenpijp af te zagen. Door een regenpijp af te koppelen van het riool helpt u mee  wateroverlast door overbelasting van het riool te voorkomen en om droogteschade te beperken.

#BuitenkansDelft

Wilt u ook kans maken op deze workshop? Deel uw leukste regenfoto onder het bericht op de gemeentelijke facebookpagina. Of deel uw foto via Instagram of Twitter en gebruik de hashtag #BuitenkansDelft. Uit alle inzendingen worden 15 winnaars geloot. Meedoen kan tot en met 16 oktober.


(Foto Fred Leeflang Design)