Compassiebeer gecrowdfund

Het is gelukt – de crowdfunding voor een 4½ meter hoge ‘compassiebeer’ met een plantenvacht, bij de entree van het Reinier de Graaf ziekenhuis. De beer is een initiatief van kunstenares Adriënne Rombout en staat symbool voor (bestendiging van) waardering voor de zorg.

De beer is mogelijk gemaakt door donaties uit de regio en met hulp van tal van ondernemers en vrijwilligers. “Het is hartverwarmend hoeveel mensen uit onze regio zich hebben ingezet om de compassiebeer mogelijk te maken”, aldus directievoorzitter Carina Hilders van het Reinier de Graaf ziekenhuis. “De compassiebeer staat symbool voor waardering voor de zorg en voor de kracht van lokale verbindingen tussen ondernemers en inwoners – ‘Samen staan we sterk!’ Dat past bij het Reinier: samen zorgen we met compassie voor de regio.”

Waardering bestendigen

Initiatiefneemster Adriënne Rombout van Art Works Well vindt het belangrijk dat de waardering die de afgelopen maanden voor de zorg is ontstaan, ook in de toekomst wordt voortgezet. “Om dat te realiseren ben ik gestart met dit initiatief. De beer wordt opgebouwd uit een stalen constructie en is maar liefst 4½ meter hoog en 3½  meter breed. Met een inventief bewateringsssysteem wordt de vacht van plantjes automatisch verzorgd. Deze gigantische innovatieve knuffelbeer is ook een blijk van steun voor alle patiënten en bezoekers van het Reinier de Graaf ziekenhuis. Daarom heb ik hem de compassiebeer genoemd; een beer die nu, met crowdfunding uit de regio, gebouwd kan gaan worden. Afgelopen week hebben we met alle betrokken vrijwilligers en ondernemers even een koffiemoment gehad – erg leuk om die betrokkenheid te voelen en te delen! We hebben de kosten nog niet helemaal gedekt. Ik heb er alle vertrouwen in, dat het met laatste donaties goed gaat komen.”

En we noemen de beer…

Op 6 oktober wordt de beer onthuld, bij de entree van het Reinier de Graaf ziekenhuis. Hoe gaat de beer heten? Rombout: “Dat weet ik nog niet! Wie een leuke naam heeft, kan die insturen. Op de website van Art Works Well kun je een kleurplaat downloaden en je kunt de beer een naam geven: post je kleurplaat, liefst met naam erbij, op de facebookpagina van de compassiebeer. Dat kan tot 1 oktober. En wie weet, kom jíj wel met de winnende, meest gelikete naam voor de compassiebeer!”

Uw mening
Uw mening