Corona-testlocatie Delft maandag open

Vanaf maandag 21 september start GGD Haaglanden in nauwe samenwerking met het laboratorium Reinier Haga MDC een corona-testlocatie aan de Bieslandsekade 68 in Delft. Deze testlocatie kan worden geopend, omdat het laboratorium nu voldoende capaciteit heeft om de afgenomen tests te analyseren. Op de testlocatie kunnen mensen met koorts of luchtwegklachten (zoals hoesten of keelpijn) zich op afspraak laten testen op het coronavirus. In totaal beschikt GGD Haaglanden dan over zes testlocaties om inwoners met klachten te testen op het coronavirus. 

Maandag tot en met vrijdag

De testlocatie in Delft is geopend van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur. Per dag kan de GGD hier bij aanvang maximaal 300 mensen met mogelijke coronaklachten testen. Afhankelijk van de vraag van inwoners en de capaciteit bij het laboratorium kan GGD Haaglanden mogelijk meer gaan testen en eventueel ook in het weekend opengaan. Mensen kunnen uitsluitend op afspraak terecht voor een test.

Bij het centrum

De locatie is gekozen vanwege de goede ligging in de buurt van het centrum van Delft. Deze geplande testlocatie is bedoeld voor bezoekers die lopend of op de fiets komen. Een andere reden is de nabijheid van het Reinier Haga Medisch Diagnostisch Centrum, dat de testen analyseert. Ook is deze testlocatie geschikt tijdens de komende koudere maanden.

Andere testlocaties

De Bieslandsekade wordt één van de zes testlocaties in regio Haaglanden zijn. De andere locaties liggen in Den Haag centrum, bij HMC locatie Bronovo in Den Haag, in Leidschendam, in Naaldwijk en in Nootdorp.

Wilt u zich laten testen?

Heeft u klachten en wilt u zich laten testen op het coronavirus? U kunt dit op 2 manieren doen:

  • Maak een afspraak via het landelijke nummer: 0800-1202.
  • Maak online een afspraak met uw DigiD via coronatest.nl

Foto Mufid Majnun op Unsplash

Uw mening
Uw mening