Dans, muziek en spoken word (en meer)

Wat is er allemaal te doen in de Lichtjesweek van 13 tot en met 18 december? Heel veel! Delftse initiatiefnemers zijn druk bezig om ervoor te zorgen dat het lichtjes regent op deze dagen. Om nu alvast een tipje van de sluier op te lichten: de Van der Mandelezaal in Museum Prinsenhof Delft vult zich op Lichtjesavond met dans, muziek en spoken word. Toegang is gratis.

Het museum en Delft Fringe Festival trakteren de bezoekers op een avond vol dans, muziek en spoken word. Vijf artiesten hebben zich laten inspireren door de tentoonstelling Amalia. Ambitie met Allure. Het programma is doorlopend drie keer te zien, tussen 19.00 en 22.00 uur.

Speciaal voor Lichtjesavond

De artiesten hebben hun choreografie, muziek en woorden speciaal voor deze avond en locatie gemaakt. Er zijn dansvoorstellingen te zien van dansmakers Kelly Vanneste, Linde Wagemakers, Sherise Strang en Tappin-It Collective. Ook treedt spoken word artiest Hasan Gök op. De vijf voorstellingen worden achter elkaar door gespeeld op een podium middenin de zaal en duren samen een uur.

Inspiratie

De artiesten hebben zich bij het maken van hun voorstelling laten inspireren door het levensverhaal van Amalia van Solms, één van de meest invloedrijke vrouwen van de 17de eeuw. Rémon Beeftink heeft speciaal voor elke voorstelling muziek gecomponeerd en geproduceerd, gebaseerd op A’s Amalia: Avontuurlijk, Aanwezig, Aanzien, Autoritair, Assertief, Atypisch en Aanhouder. Zo vormen de voorstellingen samen een prachtig geheel en een complete belevenis.

Tentoonstelling

Wie daarna meer wil weten over Amalia’s Ambitie met Allure, kan nog tot en met 18 januari 2023 terecht in Museum Prinsenhof. De tentoonstelling Amalia. Ambitie met Allure werpt de schijnwerpers op Amalia van Solms (1602-1675). Haar huwelijk met stadhouder Frederik Hendrik van Oranje maakte haar in één klap de belangrijkste vrouw van de Republiek.

Doorlopend

Lichtjesavond in de Van der Mandelezaal is doorlopend te bezoeken via de entree aan de Oude Delft. Kaartjes of een reservering zijn niet nodig. Het volledige programma speelt deze avond drie keer achter elkaar, om 19.00, 20.00 en 21.00 uur. U kunt op elk moment binnenlopen.


Dit is slechts een tipje van de sluier. Er is nog veel meer te doen in de Lichtjesweek. Volgende week is het volledige programma bekend (foto[bewerking] Marco Zwinkels en Erwin van Tongeren).