De Veste geeft Delfts talent een podium

Bont & Blauw. Zo heet het festival dat Theater de Veste Delftenaren en Delftse amateurkunstbeoefenaars aanbiedt. Reden: De Veste bestond vorig jaar 25 jaar. Bont & Blauw vindt plaats van 15 t/m 26 juni. Het theater nodigt alle Delftenaren uit. Voor een plek in de zaal. Maar vooral ook: op het podium.

Theater de Veste bestond afgelopen jaar 25 jaar. Een jubileum – dat het vanwege corona niet met de stad kon vieren. Nu is het moment om dit in te halen. Met een cadeau aan de stad, in de vorm van Festival Bont & Blauw. “Dit gebouw is van iedereen, van de héle stad, in al zijn verscheidenheid”, stelt Marijtje Pronk, directeur van Theater de Veste (foto). “Wij zetten de deuren wagenwijd open. We vieren onze verjaardag door de Delftenaren zowel óp als vóór het podium uit te nodigen.”

Bont gezelschap

De Veste geeft Delftse amateurkunstbeoefenaars twee weken lang een podium. Zij krijgen volop de gelegenheid om hun kunsten te vertonen tijdens dit jubileumfestival. Theater de Veste zorgt ook voor masterclasses door professionele artiesten. Het festival biedt een breed palet aan genres: onder meer dans, zang, (pop-)muziek, hiphop, vertelkunst, toneel, spoken word. Bont & Blauw belooft een bont gezelschap in de stad van Delfts blauw. De Veste werkt daarbij samen met uiteenlopende Delftse organisaties en verenigingen. Van Stichting Pop Promotie Delft tot De VAK en House of Styles, van Cultuurhuis Delft en Stichting DelftsPeil tot CANIDREAM en Koninklijke Harmoniekapel Delft.

Van sing-a-long tot culturele battles

Deze organisaties en verenigingen zorgen voor de invulling van de avonden. Van een grote sing-a-long-avond tot de PopDelft Music Awards, waarin diverse Delftse popbands en -acts de strijd met elkaar aangaan. Van de Koninklijke Harmoniekapel die met cabaretduo Maartje & Kine met inwoners van de stad verschillende wijkliederen spelen en zingen, tot een avond waarin jongeren elkaar uitdagen in hiphop dance-battles. Van een avond met Delftse verhalen van Delfts Peil met onder meer spoken word, tot een avond onder de hoede van CANIDREAM, waarin de afschaffing van de slavernij wordt herdacht en gevierd.

Impact

“Samen theater maken en beleven brengt mensen bij elkaar”, zegt Pronk. “Het inspireert. De collectieve live-ervaring levert een wezenlijke bijdrage aan ieders welzijn. Wij geloven in de verbindende kracht en de maatschappelijke impact die theater kan brengen, juist ook in uitdagende tijden waarin mensen soms van elkaar vervreemden en behoefte hebben aan verbinding, ontspanning en inspiratie. We kijken reikhalzend uit naar deze bonte avonden!”


Uit je kunst!
Ben je amateurkunstbeoefenaar en wil je ook je talent en kunsten laten zien? Sluit je dan aan bij een van de deelnemende organisaties. Zij vullen allemaal in de periode van 15 t/m 26 juni een avond in tijdens het festival. Heb je altijd al eens op het podium van De Veste willen staan? Dit is je kans. Dus houd je van zingen, dansen, heb je een verhaal dat verteld moet worden, wil je samen met anderen kunst en cultuur beoefenen? Kijk voor meer informatie of aanmelden op de speciale webpagina.

Uw mening
Uw mening