Delft eert haar sporthelden

Delft is heel trots op haar sporters. Daarom huldigde burgemeester Marja van Bijsterveldt vandaag de roeier Ellen Hogerwerf en paralympisch atleet Olivier Hendriks.

Goud, zilver en brons

Ellen Hogerwerf won op de Olympische Spelen in Tokio met de dames dubbelvier een zilveren medaille. Daarvoor kreeg zij de zilveren sportspeld van Delft. Olivier haalde een zilveren medaille op de 400 meter sprint bij de Paralympics. Delft eert hem met de gouden sportspeld. Olivier had namelijk al een zilveren sportspeld vanwege zijn zilveren medaille op het WK para-atletiek. Roeier Roos de Jong pakte brons bij de dames dubbeltwee in Tokio. Zij was vandaag helaas verhinderd en ontvangt later de bronzen sportspeld. 

Lid van een vereniging

De huldiging vond plaats in het bijzijn van sportwethouder Karin Schrederhof, een aantal leden van de Sportraad van Delft en familie van de sporters. Beide sporters ontvingen een sportspeld, een certificaat en een bos bloemen op het stadhuis van Delft.  Om een sportspeld te mogen ontvangen, dient de sporter lid te zijn van een Delftse sportvereniging. Ellen en Roos zijn beiden lid van DSR Proteus-Eretes. Olivier Hendriks is lid van de atletiekvereniging AV’40.