Delft Hyperloop wint

Het studententeam van Delft Hyperloop heeft met de Helios 1 de eerste prijs gewonnen voor het beste hyperloop-prototype. Dat gebeurde tijdens de European Hyperloop Week. Dat is een internationale hyperloopwedstrijd met deelname van zestien teams vanuit de hele wereld. De wedstrijd vond plaats in Delft en Hilversum. Delft stond daarmee in het middelpunt van wereldwijde hyperloopontwikkeling.

Radicaal nieuw

Een jaar lang heeft het 38-koppige team gewerkt aan de technologie, infrastructuur en ontwerpen. Het Delftse team maakte dit jaar een aantal gedurfde technische keuzes. De Helios I zweeft onder de rails door middel van elektromagnetisme. En dat is radicaal nieuw.

1200 km/uur

De hyperloop is een bijzondere manier van transport en is een soort vacuümtrein. Het is een transportsysteem enigszins vergelijkbaar met buizenpost, waardoor mensen en goederen worden getransporteerd. Een hyperloop zou in principe zo’n 1200 km/uur moeten kunnen halen.

Winnaar

De competitie begon op maandag 18 juli in Delft. Dat gebeurde met een feestelijke opening in de aula op de TU Delft Campus. Op zaterdag 23 juli vond de race plaats in Hilversum. Na een week vol kennisdeling, presentaties en races kwam het team van Delft Hyperloop (zie foto) op de Markt in Delft als winnaar uit de bus.

Uw mening
Uw mening