Delft steunt duurzame doelen

Op 25 september sluit Delft zich dit jaar voor het eerst aan bij de zogenoemde Global Goals-gemeenten. Delft geeft hiermee aan dat ze klimaatactie, gendergelijkheid, biodiversiteit en eerlijk werk actief ondersteunt. Wethouder Stephan Brandligt hijst op deze dag om 13.00 uur de vlag bij duurzaamheidscentrum De Papaver aan de Korftlaan.

Duurzame doelen

Veel Nederlandse gemeenten, maatschappelijke organisaties, onderwijsinstellingen, de Rijksoverheid en ambassades nemen deel aan de vlaggenactie. Ze spreken daarmee hun steun uit voor de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties.

Activiteiten

De wethouder opent met het hijsen van de vlag de tentoonstelling ‘One Planet’ bij De Papaver. Deze expositie van het Museon laat zien hoe de wereld in 2030 mooier kan zijn en hoe wij daaraan kunnen bijdragen.

Delftse organisaties

De schoolbus van de landelijke organisatie is er tussen 13.00 en 14.00 uur. De organisaties die in Delft actief zijn op dit gebied organiseren activiteiten in Delft. Voor meer informatie kijk op de website van Delft4globalgoals.