Delft uit de pas met corona

Het aantal coronabesmettingen in Delft is de afgelopen dagen toegenomen. Maar Delft onderscheidt zich in de regio, omdat het in 80% van het aantal besmettingen gaat om mensen tussen de achttien tot dertig jaar. Burgemeester Marja van Bijsterveldt deelde dat donderdag 10 september mee tijdens de commissie Economie, Financiën en Bestuur.  De burgemeester liet in haar corona-update weten dat er daarom extra aandacht uitgaat naar de studentenhuizen. Daar is het volgens de burgemeester ‘te gezellig’. Daarover voerde ze overleg met de minister en met TU Delft, alsook met de studentenverenigingen.

Senioren-uur

Daarnaast kondigde de burgemeester aan dat het toezicht op de horeca wordt versterkt en dat de gemeente hard werkt om in Delft zo snel mogelijk een teststraat te krijgen. De suggestie van Groep Stoelinga om in de Delftse supermarkten een senioren-uur in te voeren, noemde Van Bijsterveldt niet zo gek. Ze stelde voor om het idee met de supermarkten te bespreken.

Uitgebreid verslag

Meer weten? Lees dan uit uitgebreide verslag van deze vergadering met onder meer aandacht voor de begroting 2020 van de Regionale Belasting Groep, het actieplan Geluid 2020-2022, de voortgangsrapportage van het college over het Museum Prinsenhof Delft en de notitie over de Delftse wateren.

Delflandplein

De commissie Ruimte en Verkeer besprak op donderdag 10 september met vijftien bewoners, belanghebbenden en gebruikers de verkeersveiligheid van de rotonde Delflandplein. De commissieleden wilden van de aanwezigen weten hoe zij de rotonde ervaren en wat er beter kan. De input van deze avond kan door de commissieleden worden ingebracht bij de bespreking van het verkeersveiligheidsonderzoek Delflandplein. Dit onderzoek staat op aanstaande donderdag 8 oktober op de agenda van de commissie. Meer weten? Lees dan het verslag van deze bijeenkomst.

Uw mening
Uw mening