Delftenaren over corona

Anderhalve meter afstand houden, je handen vaak wassen, thuisblijven als je klachten hebt, drukte vermijden – iedereen kent de coronarichtlijnen inmiddels wel. Maar hoe urgent is het nou om deze regels nog na te leven? De komende weken geven Delftenaren die over corona kunnen meepraten, hun antwoord op deze vraag.

Degenen die deze vraag het best kunnen beantwoorden, zijn mensen die aan den lijve hebben ondervonden wat corona kan veroorzaken, of die werken met mensen die corona hebben gehad. Zulke Delftenaren vertellen in de komende weken hun verhaal over corona op de gemeentelijke sociale media, op de gemeentelijke website en in @Delft en de Stadskrant Delft.

(Nog lang niet) klaar

“Corona lijkt voor veel mensen misschien ver weg, maar het aantal besmettingen in Delft stijgt”, zegt burgemeester Marja van Bijsterveldt. “Misschien komt dat doordat we nu, een half jaar na de corona-uitbraak in Nederland, steeds meer klaar zijn met corona. Maar het virus is nog lang niet klaar met ons. Vervelend, want de coronamaatregelen zijn niet ‘normaal’. Ze druisen in tegen onze natuur, zoals de 21-jarige Sebastiano Pinna het zegt. Hij is op advies van de GGD in quarantaine gegaan – tijdens de hittegolf… En als het nodig is, zou hij het zo weer doen, want: ‘Als we snel weer naar normaal willen, is het wel nodig om de richtlijnen te volgen.’ De verhalen van Sebastiano en de andere Delftenaren in deze campagne overtuigen mij opnieuw van het belang van de corona-richtlijnen. Die zijn nog onverminderd van kracht – houd vol!”


Alvast een voorproefje van de verhalen? Bekijk het filmpje.

 

Uw mening
Uw mening