Delftse Keramiek Dagen

Volgend weekend, op 25 en 26 juni, is er weer een keramiekmarkt in Delft. In tientallen kramen op de Markt is werk van nationale en internationale keramisten te zien. Omringd door gezellige terrassen, musea en galeries maakt deze markt een meerdaags bezoek aan de stad van het Delfts blauw meer dan de moeite waard. 

Zestig tot tachtig kramen

Joke Doedens, mede-eigenaar van galerie Terra Delft: "Keramiek is op dit moment erg gewild. In elk interieur zie je tegenwoordig keramiek, of het nu gaat om een mooie vaas of een kunstobject. Samen met een werkgroep zijn we bezig geweest in Delft om haar keramische roots weer op de kaart zetten. Delft is niet voor niets de stad van het wereldberoemde Delfts blauw. Daarom willen we een keramiekmarkt organiseren met nationale en internationale keramisten. Zij verkopen hun werk in het historische hart van Delft. Zestig tot tachtig kramen worden op de Markt in Delft opgesteld en de makers zelf zijn persoonlijk aanwezig. Kinderen worden niet vergeten, er is een stand voor kinderen om te kleien."

Internationale kunstenaars

Het publiek kan naast de keramiekmarkt ook andere aan keramiek gerelateerde activiteiten bezoeken waaronder het Delfts blauw-museum en fabriek Royal Delft. In de Oude Kerk is een expositie te bewonderen genaamd ‘Echo van Majiayao’. Hiervoor hebben internationale kunstenaars keramiek gemaakt naar aanleiding van hun werkperiode in China. Verder is een bezoekje aan Galerie Terra Delft ook de moeite waard. Zij verkopen kwalitatief hoogstaand keramiek en maken tentoonstellingen. Tijdens de Delftse Keramiek Dagen is er een internationale vazententoonstelling te zien.

(Bron: delft.com)

Uw mening
Uw mening