Delftse muzikale wandelroute

Er zit muziek in Delft. Dat maakt de Delft Music Tour wel duidelijk. Dat is een interactieve muzikale wandeling langs ruim dertig plekken in de binnenstad. Langs geboorteplekken van bekende Nederlandse artiesten. Of langs plekken waar ze woonden, leefden, of hun hits schreven. Geert de Vries en Pieter Harcksen zijn de initiatiefnemers van deze muzikale wandeling.

Van Tee Set tot Nico Haak

Van de Delftse band Tee Set tot stadsbeiaardier Jan Hendrik Storm. Van zanger, dichter, pianist en componist Jules de Corte tot volkszanger Nico Haak. Delft heeft muzikaal talent voortgebracht in alle genres: van pop en jazz tot folk en klassiek. Heel verschillend, maar ze delen nu de Delft Music Tour met elkaar.

Tegels

De wandeling bestaat uit een route met rvs-tegels in de straat. Op deze tegels staat een QR-code. Wie deze code scant, krijgt meer informatie over de artiest(en), kan videoclips bekijken en de muziek beluisteren.

Eren

“Delft is de stad van Willem van Oranje, Hugo de Groot, Antoni van Leeuwenhoek en Johannes Vermeer”, zegt initiatiefnemer De Vries. “Maar Delft is ook de geboortestad en woonplaats van talloze muzikanten, componisten en bands. Wij wilden al deze beroemde Delvenaren eren met een route. Die bevat 33 tegels met hun namen.”

Alles komt samen

Mede-initiatiefnemer Harcksen is behalve tekstschrijver ook muzikant. Hij keerde voor dit project terug naar Delft. “Ik trad er op met mijn eerste bandje en werkte er een paar jaar als journalist. In de Delft Music Tour komt voor mij alles samen: werk, hobby’s, vriendschap en de liefde voor Delft.”

Op de website van Delft Music Tour vindt u meer informatie. U kunt er ook de wandelroute downloaden.

Uw mening
Uw mening