Derde fietsenstalling station Delft

De fiets stallen en binnen vijf minuten op het perron: iedereen kan vanaf vandaag gebruikmaken van de derde ondergrondse fietsenstalling op station Delft. Met 2.400 nieuwe plekken is er nu in totaal plek voor meer dan 10.000 fietsen op het ov-knooppunt. De derde fietsenstalling is gebouwd in de kelder van Antoni, een multifunctioneel gebouw dat eind 2020 haar deuren opent aan het stationsplein. De ingang van de nieuwe stalling zit tussen de eerste en de tweede stalling.

Gratis

De derde ondergrondse stalling is gratis en dagelijks geopend van 06.00 uur ’tot 22.00 uur. Reizigers die de fiets ’s nachts willen stallen of ophalen, kunnen de andere twee stallingen gebruiken. Die zijn 24 uur per dag open. Tijdens de openingstijden is er permanent toezicht. De maximale stallingsduur is 14 dagen. De fietsenstalling is te bereiken via een trap met trapgoot. Achterin staan speciale etagerekken met ruimte voor 200 fietsen met een breed stuur of een krat voorop. De stalling is niet toegankelijk met bromfietsen, scooters of bakfietsen: deze kunnen worden geparkeerd in een van de andere fietsenstallingen.

Snel en gemakkelijk overstappen

˝Als gemeente en vanuit de Metropoolregio zetten we fors in op duurzame mobiliteit, met schonere vervoermiddelen die minder ruimte innemen”,  zegt Martina Huijsmans, wethouder Mobiliteit van gemeente Delft. ˝Met 2.400 nieuwe stallingsplekken wordt het gebruik van de fiets en het openbaar vervoer weer wat sneller en gemakkelijker voor de reiziger.˝

Tijdelijke fietsenrekken

Met de opening van de fietsenstalling onder Antoni verdwijnen de tijdelijke fietsenrekken aan de Parallelweg en Ada van Hollandstraat. De tijdelijke buitenstalling voor 700 fietsen aan de Westsingelgracht blijft nog tot dit najaar in gebruik.

Betrokken partijen

De derde fietsenstalling is gefinancierd door de gemeente Delft, de provincie Zuid-Holland, ProRail (namens het ministerie van I&W) en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag. NS gaat de stalling beheren. Kijk op deze website voor meer informatie over de fietsenstallingen bij station Delft.

Uw mening
Uw mening