Dodenherdenking online

Ook dit jaar wordt op 4 mei de Dodenherdenking Delft online uitgezonden. Vanaf 18.30 uur ziet u de stille tocht door de binnenstad, een gedicht van een basisschoolleerling van de Delftse Daltonschool, een voordracht door een TU Delft-student en korte fragmenten van een interview met Delftenaar Ronald Waterman over zijn oorlogstijd.

Kransleggingen en toespraak

De herdenking geeft een totaalbeeld van de 4 kransleggingen bij het Indiëmonument op het St. Agathaplein, de TU Aula, begraafplaats Jaffa en bij het monument op de Nieuwe Plantage. Burgemeester Marja van Bijsterveldt houdt hier ook haar toespraak, waarin zij stilstaat bij de omgekomen slachtoffers van de WOII en de slachtoffers herdenkt van oorlogssituaties en vredesoperaties waarbij Nederland betrokken was na WOII. 

Meekijken?

Wilt u de online herdenking meebeleven? Kijk dan op dinsdag 4 mei om 18.30 uur via www.dodenherdenkingdelft.nl.

Vlaggen halfstok

Op 4 mei hangen in Nederland de vlaggen halfstok, als teken van eerbied en respect voor de oorlogsslachtoffers. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei roept iedereen op om, net als vorig jaar, op 4 mei de hele dag de vlag halfstok te hangen (van zonsopgang tot zonsondergang). De vlag die gebruikt wordt, is de Nederlandse driekleur zonder wimpel.

Op 5 mei mag de nationale vlag (zonder wimpel) van zonsopkomst tot zonsondergang in top.

 

Uw mening
Uw mening