Drie optredens in Van der Mandelezaal

Optreden in de Van der Mandelezaal van Museum Prinsenhof Delft – waarom verdien jij dit podium? Zangers, dansers en musici mochten op deze vraag van Museum Prinsenhof en de Rabobank een antwoord geven. Drie van hen gaan er dit najaar ook optreden: de breakdance crew Stylosophers, improvisatietheater Tot Zover en zangeres, performer en theatermaker Marlies Ruigrok. Ze brengen alle drie een interactieve voorstelling – rekeninghoudend met de corona-maatregelen.

Dance-workshops

De Stylosophers organiseren dance-workshops voor jongeren van het basis tot middelbaar onderwijs in Delft. Wat gaan ze in de Van der Mandelezaal doen? “Onze passie ligt bij het actief betrekken en inspireren van de jongeren in de vorm van dans door onder meer dansworkshops te geven en hen daardoor kennis te laten maken met hun lichaam. Dit lijkt ons vooral in deze tijden de perfecte gelegenheid om iedereen weer bijeen te brengen door samen gezellig – op gepaste afstand! – te dansen,” aldus Nike Celie van de Stylosophers.

Improvisatievoorstelling door Tot Zover

Tot Zover maakt volledig geïmproviseerde theatervoorstellingen, waarbij scènes worden gespeeld die nooit eerder zijn gespeeld en die ook nooit herhaald zullen worden. Speciaal voor het optreden in Museum Prinsenhof Delft sluit verhalenverteller en stadsgids Dick Stammes zich bij het optreden aan. Hij leidt de scènes in met Delftse verhalen, feiten en fabels uit het heden en verleden. De spelers weten vooraf niet wat hij gaat vertellen. Aanvullend wordt het publiek uitgenodigd om suggesties te doen voor het spel. Bob van der Helm van Tot Zover: “Zo herschrijven we samen de geschiedenis en maken we nieuwe verhalen over Delft en haar inwoners. We zijn er klaar voor om te improviseren voor, met en over Delft.”

AZUL van Marlies Ruigrok

Het afgelopen jaar heeft Marlies Ruigrok haar eerste eigen muziektheatervoorstelling gemaakt: AZUL. AZUL gaat over de moed die het vraagt om de diepste emoties te durven ervaren. Vanuit het verlangen om zichzelf vol overgave in het leven te storten, neemt Marlies het publiek mee in haar zoektocht – wat gebeurt er als je afdaalt in je gevoel en niks uit de weg gaat? Ze zingt, zoekt, vraagt, raakt, ontroert en overrompelt met een keur aan muziekstijlen en een ongewone begeleiding van tuba, drums en piano. Met AZUL won Ruigrok de Entreeprijs 2019 op Theaterfestival Boulevard – waarna door de coronacrisis een groot deel van haar optredens wegvielen. Wat ze tijdens haar optreden in de Van der Mandelezaal gaat doen, is nog even een verrassing, maar draait rond AZUL.

Hart onder de riem en drempels verlagen

Museum Prinsenhof Delft en de Rabobank willen met deze actie de stad en de inwoners van Delft − en in het bijzonder de culturele instellingen en verenigingen − in coronatijden een hart onder de riem steken, en de drempels voor het museumbezoek verlagen. Het vloeit voort uit de ambitie van Museum Prinsenhof Delft om er voor iedereen zijn.


Kijk voor meer informatie op de website van Museum Prinsenhof Delft.

Uw mening
Uw mening