Firma J. van Eijk en Zn hofleverancier

Het Delftse schildersbedrijf J. Van Eijk en Zn is sinds vrijdag 1 oktober officieel hofleverancier. Op vrijdag 1 oktober reikte Jaap Smit, Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, het predicaat uit. Dat deed hij namens Zijne Majesteit de Koning. Schildersbedrijf J. van Eijk en Zn is het zevende bedrijf in Delft dat het predicaat mag voeren.

Begrip in Delft

Schildersbedrijf J. van Eijk en Zn is in 1921 opgericht in Delft. In de 100 jaar dat het bedrijf bestaat, is de onderneming op verschillende plaatsen gevestigd geweest, maar altijd binnen Delft. Het schildersbedrijf is een begrip in Delft en daarbuiten. Firma J. van Eijk en Zn. schildert woningen en monumentale panden. Daarnaast is het gespecialiseerd in plafondornamenten en geschilderde imitaties van hout en marmer, een eeuwenoud ambacht.

Passie en trots

Ton van Eijk was sinds 1971 betrokken bij het bedrijf. Koen van Eijk is in 1999 toegetreden tot het bedrijf. Vader en zoon hebben een groot aantal jaren samengewerkt in het bedrijf. In 2015 heeft Koen het schildersbedrijf overgenomen van zijn vader. Vol passie en trots runt Koen het bedrijf en hoopt nog vele jaren tevreden klanten te hebben.

Hofleverancier

Het predicaat hofleverancier met het Recht tot het voeren van het Koninklijk Wapen met de toevoeging ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’ kent de Koning toe aan kleine en middelgrote ondernemingen die een vooraanstaande plaats innemen in hun regio. Daarnaast moet het bedrijf 100, 125 of een veelvoud van 25 jaar bestaan.

Onbesproken gedrag

De bestuurders van het bedrijf moeten van onbesproken gedrag zijn, net als de onderneming zelf. Toekenning van het Recht het Predicaat te voeren wil niet zeggen dat het betrokken bedrijf leverancier is of een andere relatie heeft met het Koninklijk Huis.

(op de foto van links naar rechts: Ton, Gabi, Thea en Koen van Eijk, burgemeester Marja van Bijsterveldt en Commissaris van de Koning in Zuid-Holland Jaap Smit. Foto Koos Bommelé)