Gemeentepenning voor meester Kees

Meester Kees Huisman van basisschool de Horizon in Delft heeft bij zijn afscheidsbijeenkomst op 3 september de gemeentepenning gekregen. Burgemeester Marja van Bijsterveldt reikte de welverdiende onderscheiding aan hem uit.  Kees Huisman gaat na een 40-jarig dienstverband met pensioen. Hij heeft zich de afgelopen jaren als gedreven onderwijzer hard gemaakt voor de (kwetsbare) situatie van de kinderen én hun ouders op basisschool de Horizon. Hij is een van de sociale boegbeelden van de stad.

Zeer geliefd

‘Meester Kees’ is zeer geliefd bij ‘zijn’ leerlingen. Ook in de wijken Buitenhof (Gillisbuurt) en Voorhof (Poptahof) wordt hij op handen dragen, omdat hij voor leerlingen en ouders het grote verschil maakt. Burgemeester Van Bijsterveldt: “Hij heeft vele projecten naar de school gehaald en wist altijd andere partijen zover te krijgen om ergens mee aan de slag te gaan om zíjn kinderen én hun ouders te helpen.”

Kinderen beter voorbereid

“Met het project ‘De Horizon vol techniek’ gaven TU-studenten les aan de leerlingen. Zo werd er niet alleen een brug geslagen tussen de binnenstad, de TU Delft en de wijk Buitenhof, maar werden kinderen die een achterstand hebben beter voorbereid op hun toekomst.”

Taal leren, samen met ouders

“Een ander mooi voorbeeld is het project Samen Digi-TAAL de toekomst in! Een project waarbij ouders samen met hun kinderen Nederlands leren. Dat gebeurde door het gebruik van een iPad. Met het project ‘Achter de schooldeur, achter de voordeur’ werden samen met diverse organisaties in Delft kinderkamers opgeknapt van leerlingen. En zo zijn er vele projecten gerealiseerd.”

Grote waardering

Kees Huisman werd toegesproken als een bevlogen man; een warm mens die verder keek dan het klaslokaal en de school. Met het toekennen van de gemeentepenning spreekt het gemeentebestuur haar grote waardering uit voor Kees Huisman.