Gouden klinker voor René

Deze zomer komen er honderd gouden klinkers bij in de Jozefstraat. Symbool voor Delftenaren die door hun inzet of initiatief een verbindende rol spelen in onze stad.  Delftenaren konden  bij de gemeente worden voorgedragen voor zo’n klinker. Eén van hen is trainer René Hoonhout.

René Hoonhout: “In mijn vrije tijd ben ik trainer bij atletiekvereniging AV’40. Drie jaar geleden kwam vanuit Basalt Delft het verzoek of AV’40 Racerunning wilde gaan aanbieden. Een racerunner is een loopfietsje, een hulpmiddel voor kinderen met een fysieke beperking. Dankzij de ondersteuning kunnen ze ermee lopen en rennen."

Kijken = meedoen

"AV’40 wil sporten voor iedereen mogelijk maken, dus die beslissing was snel genomen. Ik ben een keer naar een training gaan kijken en voor ik het wist, deed ik ook mee. Inmiddels zijn we met vijf trainers: Klaas, Lies, Chantal, Sawitri en ik."

Veel lol

"We begeleiden op zaterdagochtend negen jonge atleten. Soms doen we een circuitje op de baan, soms gaan we naar de Delftse Hout. Als trainer was ik gewend aan een bepaalde opbouw, maar inmiddels ben ik tot de conclusie gekomen dat lekker actief buiten bezig zijn voorop staat. Samen tikkertje spelen – met veel lol – is óók gezond bewegen!"

Kanjers

"Mijn vrouw vindt het project zo leuk dat ze een gouden klinker voor me heeft aangevraagd. Ik hoef niet zo nodig in de aandacht te staan, maar het is wel heel lief van haar. En het is gewoon hartstikke leuk om de kinderen te zien sporten. Ook collega Lies heeft een klinker gekregen. Van de vijf trainers wonen alleen wij in Delft – een voorwaarde om er één te kunnen krijgen. Maar ze zijn natuurlijk net zo goed voor de andere kanjers die elke zaterdag met de kinderen in de weer zijn.”

Op de foto: Racerunners met hun trainers: vlnr René, Sawitri, Klaas en Lies. Chantal ontbreekt.