Gratis compost scheppen

Zaterdag 25 maart is het de landelijke Compostdag. Bij Avalex aan de Voltaweg 11 kunt u dan tussen 8.00-17.00 uur gratis compost afhalen. Tip van Avalex: neem een stevige zak of emmer mee. En kom op tijd, want op is op.

GFT en etensresten

Avalex wil de Compostdag niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Een groot deel van het compost heeft Avalex te danken aan het ingezamelde GFT en etensresten. Daar maakt Avalex compost en biogas van. Als dank voor de afvalscheiding kunnen Delftenaren op vertoon van de Avalex-pas gratis compost scheppen op 25 maart. Er is ook een informatiekraam. U kunt daar meedoen aan een prijsvraag.

Goed voor het milieu! 

Elke volle gft-bak van 140 liter staat gelijk aan zo’n 15 tot 20 kilo compost. Door GFT en etensresten gescheiden in te zamelen, hoeft Avalex het niet te verbranden. Afval verbranden is slecht voor het milieu en duurder dan composteren. GFT en etensresten hergebruiken in de vorm van bijvoorbeeld compost heeft juist een positief effect op het milieu. Zo legt compost CO2 vast in de bodem, waardoor het niet vrijkomt in de lucht. Compost helpt dus in de strijd tegen de opwarming van de aarde.