‘Hoe kunnen we waarde toevoegen?’

Van Schieoevers Noord een bruisende wijk maken waar het goed wonen, werken en leven is – hoe doe je dat? Wie daar ideeën voor heeft, kan daar tot 13 februari over meedenken. Uit ervaring weet Mark Siep, directeur van Plukkebol kinderopvang, dat de juiste voorzieningen de wijk waardevoller kunnen maken. ‘Denk na over wat je als ondernemer aan de wijk kunt toevoegen – dit is het moment!’

Met Plukkebol kinderopvang is Siep al wezen pionieren in Delftse ontwikkelingsgebieden. “Aan de Schoemakerplantage bijvoorbeeld. Dat Plukkebol kinderopvang in de buurt bood, heeft geholpen ouders met jonge kinderen naar de wijk te trekken – ondanks de economische crisis destijds. Dat maakt het makkelijker om werk en privé te combineren. Idem bij nieuwbouw aan de Raamstraat. Ik ben ervan overtuigd dat lekker wonen niet begint als je de voordeur van je huis bent binnengestapt, maar zodra je je wijk binnenkomt. Ook is het goed voor de wijk om voorzieningen te combineren. Wij zoeken graag de verbinding. Zo kunnen wij in de Cornelis Musiusschool in Wippolder ook kinderopvang bieden. Als het gaat om de ontwikkeling van Schieoevers Noord moeten we nú al over zulke combinaties nadenken.”

Dichterbij

Ook de locatie van Plukkebol aan de Rotterdamseweg staat in het teken van combineren. “We zitten daar in het clubhuis van hockeyvereniging Hudito. Er staan hier relatief weinig woningen, maar vooral TU-gebouwen en sportvelden. We kijken wel uit op Schieoevers Noord – mooi dat de stad dichterbij komt.”

Waarde toevoegen

Maar om het wonen en leven in die naderende stad aangenamer te maken, zijn de juiste voorzieningen nodig, aldus Siep. “Daarmee voeg je waarde toe aan de wijk. Aangenaam wonen kun je in mijn optiek niet los zien van voorzieningen in je buurt – kinderopvang, scholen, sportvoorzieningen, winkels, noem maar op. Ook vind ik het een goede zaak als je voorzieningen kunt combineren. Niet alleen kinderopvang met sportvereniging of school, maar misschien kan de sportkantine ook gebruikt worden voor cursussen of huiswerkbegeleiding, of de keuken voor cateraars. Hoe meer functies, hoe meer het een clubhuis voor de wijk wordt. Voor de ontwikkeling van Schieoevers Noord wil ik daar graag over meedenken. Voor ondernemers kan het ook een kans zijn – denk na over wat je als ondernemer kunt toevoegen aan de wijk en ga in gesprek!”


Kijk voor meer informatie, of voor een reactie, op www.schieoeversnoord.nl.

 

 

Uw mening
Uw mening