Hugo de Grootlezing op 23 september

Op donderdag 23 september verzorgt Marli Huijer de vijfde Hugo de Grootlezing in de Nieuwe Kerk. Titel van haar lezing: Niet langs, maar met elkaar.

Marli Huijer, bekend geworden als Denker des vaderlands en publieksfilosoof aan de Erasmusuniversiteit, spreekt op 23 september over Delft als verbonden stad. Wat kun je hieraan bijdragen? Hoe zijn in- en uitsluiting te voorkomen? En welke voorwaarden zijn er nodig en vragen om een politiek van verbinding?
Na haar lezing gaat Huijer in gesprek met het publiek. Ze wordt bijgestaan door Frank Meester en Laila Al-Zwaini. De inleiding op de lezing wordt verzorgd door burgemeester Marja van Bijsterveldt.

Aanmelden

De lezing begint om 20.00 uur en is gratis. Iedereen die wil meedenken, is welkom. De anderhalve-meter-regel geldt. Wilt u deelnemen, dan is vooraf aanmelden verplicht. Dit kan met een e-mail naar aanmelding-hugodegroot@delft.nl.
Bezoekers kunnen al vanaf 19.00 uur de kerk bezichtigen en kennismaken met Delftse verbinders en kenners van Hugo de Groot.

De Hugo de Grootlezing is een initiatief van de Raad van Kerken Delft, TOP Delft, Platform Delftse Bruggen en de gemeente Delft.