Intocht Sinterklaas online

Op 20 november is er helaas geen intocht van Sinterklaas in Delft. Ook de stadswandeling van 27 november zal niet doorgaan. Als alternatief is er op 20 november een uitzending op Facebook. En ook een speciale kleurwedstrijd voor kinderen.

Corona

Door de coronamaatregelen kan er ook dit jaar geen intocht zijn in Delft. "We hebben gezamenlijk met alle partijen gekeken naar de opties, maar waren door de huidige maatregelen genoodzaakt deze beslissing te maken", schrijft de organisatie.

Uitzending op Facebook

Maar sint blijft niet helemaal weg. Dit jaar heet de burgemeester de sint online welkom in Delft. Vanuit huis kan iedereen op zaterdag 20 november om 11.00 meekijken op de Facebookkanalen van Sinterklaas Delft en de Gemeente Delft.

Tijdens deze uitzending vraagt burgemeester Marja van Bijsterveldt de sint het hemd van het lijf. Wat heeft Sinterklaas ons dit jaar te vertellen? Waarom is er dit jaar helaas toch geen intocht? Zou de sint voldoende cadeautjes bij zich hebben? En mogen alle Delftse kinderen hun schoen zetten?

Kleurwedstrijd

Ook mogen alle kinderen meedoen aan de Delftse Sinterklaas kleurwedstrijd. Vanaf zaterdag 20 november kun je je kleurplaat ophalen bij winkels in de binnenstad. Iedereen mag meedoen.

Uit 3 leeftijdscategorieën (3 tot 7 jaar, 7 tot 11 jaar en oudere kinderen) kiezen sint, hoofdpiet en de burgemeester de 3 mooiste tekeningen. Op zaterdag 4 december om 12.00 uur reikt de burgemeester de prijzen uit in het Vermeer Centrum (Voldersgracht 21). Dus doe je best met kleuren. En wie weet ben jij wel een van de winnaars.