Kan aardwarmte de huizen verwarmen?

Kan aardwarmte onze Delftse huizen verwarmen? TU Delft-decaan Jan Dirk Jansen geeft zondag in zijn Van Leeuwenhoeklezing antwoord op deze vraag. Entree is gratis – vanwege corona voor maximaal 30 mensen (vooraf aanmelden verplicht). De lezing is ook online te volgen via een livestream.

Kijk uit, spoiler alert: het antwoord op de vraag is ja. Technisch gesproken kan het. Maar hoe werkt dat dan? En waarom doen we het nog niet allemaal? Hoe diep zit aardwarmte, hoe warm is het en hoe krijg je het naar boven? Kan het op raken? Is het duur? Kun je er aardbevingen mee veroorzaken? Kun je het opslaan, of vervoeren? Is het een goed alternatief voor aardgas?  En voor zon- en windenergie? Op al deze vragen, en op nog een paar meer, zal Jansen ingaan tijdens zijn verhaal over aardwarmte. Ook het onderzoek aan de TU Delft en de plannen om op de campus aardwarmte te gaan winnen zullen de revue passeren.

Om de lezing coronaproof te houden, is er slechts plek voor 30 mensen – daarom graag vooraf aanmelden. De lezing is ook gratis online te volgen via een livestream, op 22 november van 11.00-12.00 uur.

Uw mening
Uw mening