Klinker voor Delftse verbinder

Gouden klinkers glanzen de wandelaar en fietser in de Jozefspraat tegemoet. Deze zomer komen er honderd  bij, als symbool voor Delftenaren die door hun inzet of initiatief een verbindende rol spelen in onze stad. Een van hen is Kees Huisman.

Kees Huisman werkt als projectcoördinator op basisschool De Horizon, een school met twee locaties: in Buitenhof en in Poptahof. Mensen konden bij de gemeente iemand aanmelden die Delft een beetje mooier maakt. Waarom is hij met zo’n gouden klinker geëerd? "Ik heb de klinker gekregen voor mijn inzet voor het project ‘Achter de schooldeur, achter de voordeur’. Ontzettend leuk dat Peter Tangel van stichting KIMG (Kleine ingrepen, Mooie gevolgen) dat heeft gedaan! Het is een teken van waardering voor iedereen die meehelpt; ik doe het niet alleen."

Huisbezoek  

Samen met stichting KIMG, Woonbron en vrijwilligersorganisaties heeft Huisman al zo’n veertig kamers opgeknapt van kinderen die opgroeien in sociale-, financiële- en taalarmoede. "Organisaties die bewoners van de wijken goed kennen en de juffen en meesters van De Horizon geven aan mij door welke gezinnen hulp goed kunnen gebruiken. Ik nodig de ouders uit op school en ga daarna op huisbezoek. Ik heb nog nóóit voor een gesloten deur gestaan!"

Werkruimte

Bij hen thuis maakt Huisman een inschatting van wat er nodig is. "Denk aan nieuw behang, een bureautje, boeken of iets anders om voor het kind een fijne werkruimte te maken. Van de ouders vragen we dat ze meehelpen als het kan. En wat zo mooi is: omdat ze ervaren dat we concreet helpen, staan ze vaak ook open voor jeugdzorg en andere vormen van hulpverlening.”