Kom naar het Gezondheidsfestival!

Je gezondheid is belangrijk. Maar wat is precies gezond? Dat ontdek je tijdens het Gezondheidsfestival Delft. Kom daarom op zaterdag 24 september naar de binnenstad en op zondag 25 september naar de Voorhof! Doe mee met workshops dans en yoga, laat je bloeddruk meten en ontdek met een VR-bril wat voor effect alcohol op je heeft. Iedereen is welkom en de toegang is gratis.

Locaties

Het gezondheidsfestival is verspreid over verschillende locaties. Op zaterdag 24 september vindt het festival plaats in het centrum: bij OPEN, Theater de Veste en het Vesteplein. Het festival duurt die zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Op zondag 25 september vindt het festival plaats in het Poptapark en ben je welkom tussen 12.00 en 17.00 uur.

Programma

Het Gezondheidsfestival Delft staat in het teken van Positieve Gezondheid in de wijk en het Preventieakkoord genotmiddelenbestrijding Delft. Gezondheid is een breed onderwerp. Daarom heeft het programma van het gezondheidsfestival verschillende thema’s. Denk bijvoorbeeld aan sport, voeding, eenzaamheid, armoede en geweld. 

Positieve gezondheid

Het doel van het gezondheidsfestival is Delftenaren zich bewust te maken van hun eigen gezondheid. De nadruk ligt niet op ziekte maar op de mens. Loop je ergens tegenaan? Er zijn in Delft veel organisaties die kunnen helpen. Tijdens het gezondheidsfestival kom je makkelijk met hen in contact. Zo hopen we de drempel voor je lager te maken om in de toekomst bij zo’n organisatie langs te gaan.

Deelnemende organisaties

Het Gezondheidsfestival Delft is een initiatief van de gemeente Delft. Er doen tientallen partners aan mee. Denk bijvoorbeeld aan het Reinier de Graaf Gasthuis, GGZ Delfland, Brijder en de Alcoholpoli. Het festival wordt georganiseerd door creatief conceptbureau De Burgemeesters, in samenwerking met GGD Haaglanden.

Meer informatie

Bekijk alle thema’s van het gezondheidsfestival op de webpagina's Gezondheidsfestival Delft. Medio september vind je daar het volledige programma.

Uw mening
Uw mening