Landelijke Opschoondag – ook in Delft

Tijdens de Landelijke Opschoondag slaat heel Nederland de handen ineen om zwerfafval op te ruimen. Op zaterdag 18 maart maken vrijwilligers Delft een stukje schoner. De actie is voor groot, klein, jong en oud. Helpt u ook mee?

Fris en schoon

Van bedrijven tot sportclubs en van scholen tot gezinnen: iedereen kan meedoen aan de Landelijke Opschoondag. Opschoondag vindt elk jaar in maart plaats – een fris en schoon begin van de lente. Het wordt landelijk georganiseerd door Nederland Schoon en de Plastic Soup Foundation. De uitvoering in Delft is in handen van De Papaver en de Delftse Natuurwacht.

Materialen lenen

U kunt bij De Papaver aan de Korftlaan 6 gratis opruimmaterialen lenen om uw buurt schoon te maken. Er zijn afvalgrijpers, afvalzakhouders, schepnetten en spandoeken te leen. Daar kunt u zich voor aanmelden via de website van De Papaver. U kunt uw opruimactie zo groot of zo klein maken als u wilt: uw straat, het park om de hoek of de hele buurt!

Acties in Delftse Hout en Voorhof

U kunt er ook voor kiezen om niet zelf een eigen actie te organiseren, maar aan te sluiten bij een opruimactie. Dit jaar organiseren de Delftse Natuurwacht en De Papaver twee acties waaraan u mee kunt doen. Aanmelden voor zo’n actie kan tot en met vrijdag 17 maart 12.00 uur. 

  • Actie 1 is opruimen van de Delftse Hout. Start: 10.00 uur bij de Delftse Natuurwacht, Linnaeuspad 3.
  • Actie 2 is opruimen in Voorhof. Start: 13.00 uur aan de Vulcanusweg 309.

Kunt u niet op 18 maart? Geen probleem, ook op een andere datum in die week kunt u meedoen.

Kijk voor meer informatie op de website van De Papaver. Wilt u vaker opruimen en uw eigen opruimmaterialen in bruikleen hebben? Word dan Supporter van Schoon