Leuk gezonder leren leven

Bewust worden van je eigen gezondheid. Daar gaat het over tijdens de eerste editie van het Gezondheidsfestival Delft op 24 en 25 september.

Eten, ontmoeten, zorgen

Een gratis programma met maar liefst meer dan 50 activiteiten. Het gezondheidsfestival heeft iedereen, jong en oud, veel te bieden. Op een interactieve manier is er aandacht voor bewegen, eten, ontmoeten en zorgen voor jezelf en anderen. Ook onderwerpen als game- en alcoholverslaving, meisjesbesnijdenis en huiselijk geweld komen aan bod.

Alcoholbril

Maak je eigen broodbeleg. Of probeer alle smaken uit bij de waterbar. Leer tijdens een workshop hoe je lekkere en gezonde traktaties maakt. Of hoe je om kunt gaan met stress of een voedselallergie. Ervaar in een escaperoom hoe het is om in de greep te zijn van een loverboy. Of zet een alcoholbril op en zie wat alcohol met je doet. Of bezoek de lezingen van experts. Zoals die van kinderarts Nico van de Lely en longarts Wanda de Kanter, over de invloed van alcohol en tabak op kinderen en jongeren.

Locaties

Het Gezondheidsfestival Delft is verspreid over verschillende locaties. Op zaterdag 24 september vindt het festival plaats in het centrum. Bij OPEN, Theater de Veste en het Vesteplein. Op zondag 25 september vindt het festival plaats in het Poptapark. Het festival duurt op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur en op zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

Waarom een gezondheidsfestival?

Iedereen wil natuurlijk gezond zijn. De initiatiefnemers willen met het gezondheidsfestival dan ook bijdragen aan een gezonde leefstijl van Delftenaren. Het festival helpt je op weg en laat je kennis maken met de gezonde initiatieven in Delft. Zodat je je eigen gezondheid, en misschien wel die van de wijk, kunt verbeteren.

Deelnemende organisaties

Het Gezondheidsfestival Delft staat in het teken van Positieve Gezondheid in de wijk en het Preventieakkoord genotmiddelenbestrijding Delft. Aan het gezondheidsfestival doen tientallen partners mee. Denk bijvoorbeeld aan het Reinier de Graaf Gasthuis, Stichting Jeugd en Alcohol, GGZ Delfland, Delft voor Elkaar en Brijder. Het Gezondheidsfestival Delft wordt georganiseerd in opdracht van de gemeente Delft door creatief conceptbureau De Burgemeesters in samenwerking met GGD Haaglanden.

Uw mening
Uw mening