Lezing over klimaatadaptatie

Zondag 7 maart is er van 11.00 tot 11.45 uur een gratis Van Leeuwenhoeklezing, getiteld: ‘Klimaatadaptatie: waarom veerkracht alleen niet voldoende is’. De lezing is vanuit huis via een livestream te volgen.

Als het over de effecten van klimaatverandering gaat, klinkt vaak de roep om veerkracht. Op het eerste gehoor klinkt dat plausibel – wie wil er nu niet veerkrachtig zijn – maar is het wel altijd zo wenselijk? En wat betekent dat eigenlijk, een veerkrachtige samenleving?

Veerkracht en veerkracht

Veerkracht is een begrip dat uit de ecologie komt, maar de veerkracht van een natuursysteem is heel wat anders dan de veerkracht van een samenleving. Een veerkrachtige samenleving vereist betrokkenheid van alle burgers, maar kan iedereen deze verantwoordelijkheid aan? Als de overheid vooral leunt op betrokken burgers, leidt dit dan niet tot grote ongelijkheden in de samenleving?
De lezing wordt verzorgd door professor Neelke Doorn, hoogleraar ethiek van waterbeleid en watertechnologie aan de TU Delft. Ze legt uit hoe we vanuit ethiek naar bovenstaande vragen kunnen kijken.


Kijk voor actuele informatie en de link naar de livestream op de website van Studium Generale.

Uw mening
Uw mening