Lichtjesavond gaat door - in andere vorm

Deze week is duidelijk geworden dat Lichtjesavond 2020 doorgaat – maar in een andere vorm dan Delftenaren gewend zijn. Met een live-uitzending en speciale versies van de Delftse Doosch.

Sinds het begin van de coronacrisis heeft evenementorganisator De Burgemeesters tal van plannen gemaakt voor de invulling van Lichtjesavond 2020. Van al die plannen zijn er deze week twee uitgekozen, samen met de gemeente Delft, veiligheidsdiensten, hoofdpartner De Laatste Eer en andere betrokken partijen.

Lichtjesavond live

Tijdens Lichtjesavond staat de ontsteking van de duizenden lampjes in de kerstboom centraal. Nog steeds zal dit moment het middelpunt vormen van een openingsshow, die op 8 december te bekijken is via de website Lichtjesavonddelft.nl en TV West. Het programma zit vol met verhalen en Delftse muziek, waarin zal worden herdacht en vooruitgekeken. Net als andere jaren vormen saamhorigheid en verbinding de belangrijkste thema’s.

Toegankelijk

“Op deze manier bereiken we niet alleen de bezoekers die normaal gesproken naar de binnenstad komen, maar ook iedereen uit de regio en ver daarbuiten,” vertelt Guy Verbeek van De Burgemeesters. “Ook mensen voor wie Lichtjesavond fysiek minder toegankelijk zou zijn, zoals ouderen, mensen in zieken- en verzorgingstehuizen, kunnen dit jaar meedoen.”

Lichtjesavond thuis

Het feest wordt compleet met de Delftse Doosch. Elke Delftenaar kan een Lichtjesavond Zoetedoosch en BorrelDoosch vol lokale producten bestellen voor tijdens de uitzending, maar ook met warme chocomel en een spelletje voor na de uitzending. Hoofdpartner De Laatste Eer heeft kaarsen aan de Doosch toegevoegd, om te branden voor iemand aan wie u denkt.

Drie gangen

Er is ook een Lichtjesavond drie gangen DinerDoosch, vol met winterse producten van lokale ondernemers en producenten. De dozen worden voorafgaand aan Lichtjesavond thuisbezorgd of kunnen op maandag 7 december worden opgehaald in de feestelijke kerstdrive-thru aan de Schieweg in Delft. Bestellen kan via de website van Lichtjesavond.

Kerstpakket

In het verlengde van Lichtjesavond is er ook nog een kerstproject: De Delftse KerstDoosch. Een kerstpakket vol ambachtelijke producten waarmee u lokale ondernemers steunt. Het volledige aanbod vindt u op de website van de Delftse KerstDoosch. 

Onverantwoord

Guy Verbeek: “Hoewel we prachtige plannen hadden bedacht voor een fysieke invulling van Lichtjesavond, zou het onverantwoord zijn om nu grote bezoekersaantallen te ontvangen in de Delftse binnenstad. Bij geen van de bedachte opties konden we de veiligheid van de bezoekers volledig garanderen. Daarom hebben we in samenspraak met de betrokken partijen een alternatief programma opgezet.”

Jammer

Ook wethouder Bas Vollebregt vindt het ontzettend jammer dat de 21e editie van Lichtjesavond niet in de traditionele vorm gevierd kan worden, zegt hij. “Dit jaar kunnen we helaas niet samenkomen in de binnenstad. Wel kijk ik enorm uit naar het alternatieve programma, waarbij we onder het genot van het Lichtjesavond-thuispakket kunnen kijken naar de speciale televisie-uitzending.”

Via www.lichtjesavonddelft.nl kunt u op 8 december meekijken en deelnemen aan het programma. Wilt u als sponsor bijdragen aan deze editie van Lichtjesavond? Neem dan contact op met De Burgemeesters via 015-8876002 of info@deburgemeesters.nl.

Uw mening
Uw mening