Meer controle op bezorgbrommers

De gemeente Delft gaat de komende tijd weer extra letten op bezorgbrommers in het autoluwe deel van de binnenstad. Het blijkt dat het aantal overtredingen door de bestuurders niet afneemt. De laatste maanden is er zelfs een lichte toename te zien.

Geen ontheffing

De gemeente heeft de afgelopen vier maanden gemiddeld één keer per twee weken een controle op bezorgbrommers gehouden. In bijna een derde van de gevallen hielden bestuurders zich niet aan de regels. Het bedrijf had bijvoorbeeld geen ontheffing, de bezorger reed niet stapvoets of hield zich niet aan de verkeersregels.

Spelregels

De gemeente Delft heeft bestaande ondernemers nogmaals op de hoogte gebracht van de spelregels voor dit deel van de binnenstad. De gemeente heeft deze ondernemers persoonlijk een brief overhandigd en de regels toegelicht. De brief gaat ook naar nieuwe ondernemers en is opnieuw verstuurd naar ondernemers die al eerder zijn gewaarschuwd.

Intrekking

Ondernemers die zich niet aan de regels houden, kunnen met gevolgen te maken krijgen. Het kan leiden tot een tijdelijke of zelfs definitieve intrekking van de ontheffing. Het bedrijf mag dan (tijdelijk) niet meer met bezorgbrommers in de Delftse binnenstad rijden.
De gemeente hoopt met de actie dat het rijgedrag van de bezorgers verbetert. Ze gaat ook de komende tijd door met controles.

Uw mening
Uw mening