Meer TONK voor meer Delftenaren

Eén van de coronamaatregelen voor financiële ondersteuning is de TONK, de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten. De gemeente verlengt deze regeling, verhoogt de eenmalige TONK-uitkering en stelt de regeling open voor een grotere groep.

Weinig Delftenaren hebben tot nu toe de TONK aangevraagd. Eerder werd de partnertoets bij de TONK al geschrapt, om meer mensen met deze regeling te kunnen helpen.

Noodzakelijke kosten

De TONK is een eenmalige uitkering van € 3.000 (was € 1.500) voor noodzakelijke kosten, zoals huur, hypotheek, gas, water en elektriciteit. Bent u er vanwege corona 15 procent (was 25 procent) in inkomen (minimaal € 150) op achteruitgegaan, vergeleken met de periode vóór corona? En hebt u minder dan € 30.000 aan eigen vermogen? Dan kunt u een beroep doen op de TONK. Het inkomen van de partner wordt niet meegerekend.

Voor wie?

De TONK is er niet alleen voor ondernemers. Ook mensen in loondienst die vanwege corona hun baan zijn kwijtgeraakt of minder uren maken, kunnen een beroep doen op de TONK. U kunt de TONK aanvragen tot 1 oktober 2021 – de regeling is met twee maanden verlengd. Heeft u alleen vanaf 1 april 2021 minder inkomen? Dan krijgt u maximaal € 2.000. Heeft u alleen vanaf 1 juli 2021 minder inkomen? Dan krijgt u maximaal € 1.000.

Heeft u eerder de TONK van € 1.500 uitgekeerd gekregen? Dan krijgt u automatisch nog eens € 1.500 op uw rekening gestort.